ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2011 12:28:20

Ministerstvo znovu pořídilo elektřinu pro celý resort na energetické burze

Ministerstvo znovu pořídilo elektřinu pro celý resort na energetické burze

Ministerstvo vnitra zvolilo po úspěšném nákupu dodávek elektřiny pro rok 2011 na burzovním trhu stejnou formu nákupu i letos.

Pro rok 2012 tak nakoupilo v elektronických aukcích Českomoravské komoditní burzy Kladno celkem 65 128 MWh elektřiny v hladině nízkého napětí a 59 773 MWh elektřiny v hladině vysokého napětí.  
Jednalo se o centralizovaný nákup pro celý resort Ministerstva vnitra, kdy elektřinu poptávalo 51 organizačních složek v nízkém napětí a 37 organizačních subjektů v napětí vysokém.
 
V tvrdém konkurenčním prostředí energetické burzy se podařilo v nízkém napětí vysoutěžit cenu 1 467,- Kč/MWh bez DPH a ve vysokém napětí 1 452,- Kč/MWh bez DPH. Limitní cena, kterou ministerstvo bylo ochotno akceptovat, činila přitom u obou energetických produktů 1 520,- Kč/MWh bez DPH.
 
V obou případech obhájili dodávky energií na další období stávající dodavatelé. Elektřinu v hladině nízkého napětí tak bude i v příštím roce resort odebírat od společnosti CENTROPOL ENERGY, a.s., u vysokého napětí to bude společnost ALPIQ ENERGY SE.
 
Nynější nákup elektřiny navázal na dubnový nákup zemního plynu, kdy ministerstvo na Českomoravské komoditní burze Kladno centralizovalo poptávku Policie ČR, Generálního ředitelství HZS, hasičských záchranných sborů krajů, archivů, škol a dalších útvarů resortu. Tehdy se podařilo vysoutěžit dodávky plynu v režimu maloodběr pro období září 2011 - prosinec 2012 za cenu 699,- Kč/MWh bez DPH a v režimu velkoodběr pro stejné období za 684,- Kč/MWh bez DPH.
 
Nákup energií na komoditní burze je v souladu se zákonem o veřejných zakázkách, přičemž tato forma nákupu se navíc odehrává v silně konkurenčním prostředí a cena je tvořena transparentně v garantovaném elektronickém systému. Vzhledem k těmto charakteristikám je dosahováno nejlepší možné ceny v daném místě a čase, čímž jsou vzhledem k nutnosti úspor ve státní správě optimálně naplněny požadavky resortu Ministerstva vnitra.
 
 
Pavel Novák
ředitel odboru tisku a public relations
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama