ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,72. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2014 19:25:00

Investoři snáze najdou místo pro podnikání v kraji

Investoři snáze najdou místo pro podnikání v kraji

Především zahraničním investorům chce kraj usnadnit výběr vhodných lokalit k podnikání - Agentura pro regionální rozvoj nyní spustila web http://www.invest-msr.com.

Stránky jsou také v angličtině. „Nabízejí kompletní informace o nabídce a stavu připravenosti průmyslových zón, brownfieldů a rozvojových ploch určených pro podnikání v našem regionu. Jsou tam údaje o dostupnosti volných ploch v jednotlivých zónách a jejich vybavenosti. Navíc jsme pro investory připravili informace o lidských zdrojích nebo podmínkách pro běžný život v okolí  - kde  a jaké jsou dostupné školy, zdravotnictví, volnočasové možnosti,“ přiblížila ředitelka ARR Petra Chovanioková.

Hejtman kraje Miroslav Novák chce kromě volných ploch podpořit především brownfields, opuštěné nebo nevyužívané areály po průmyslové nebo hospodářské výrobě a využít je k příchodu nových investorů. „Jsme v kontaktu se státní agenturou CzechInvest, abychom mohli pružně reagovat na požadavky související s lákáním investorů. Komplexní informace dostupné v angličtině na jednom místě teď díky tomuto webu může získat každý zájemce.“

Informace o vhodných plochách pro podnikání jsou maximálně podrobné, lze najít konkrétní plochu dle rozlohy, připravenosti infrastruktury, dopravní dostupnosti apod. Prostřednictvím kalkulačky investičních pobídek lze vyhledat konkrétní podporu státu a spočítat její výši.

ARR chce informovat investory o novinkách také prostřednictvím newsletteru a chystá i průzkum spokojenosti mezi investory, kteří už v kraji jsou.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama