ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2010 19:16:00

Zeštíhlení úřadu

Zeštíhlení úřadu

Ministryně školství se rozhodla reorganizovat strukturu úřadu.

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Miroslava Kopicová se rozhodla v rámci úsporných opatření reorganizovat strukturu úřadu. Zanikne tak jedna ze šesti skupin a MŠMT bude mít napříště o jedno náměstkovské místo méně.

MŠMT dosud tvořilo šest skupin (v čele každé z nich stála náměstkyně či náměstek) a jedna samostatná sekce (v čele s vrchním ředitelem). Nyní bude zrušena skupina sociálních programů ve školství; její funkce převezme skupina pro všeobecné, odborné a další vzdělávání. Ministryně Kopicová proto odvolá svou náměstkyni Kláru Laurenčíkovou, která uvedenou skupinu řídila. Nově stane v čele sekce jako vrchní ředitelka, která bude mít na starosti problematiku vzdělávání dětí ze sociálně znevýhodňujícího prostředí, prevence patologických jevů, speciálního vzdělávání a ústavní výchovy. Sekce bude součástí skupiny pro všeobecné, odborné a další vzdělávání a nebude už tvořit samostatnou skupinu jako dosud.

„V souvislosti s rozpočtovými škrty je celá veřejná správa nucena k razantním úsporným opatřením. To neznamená, že úkoly, na kterých pracovala zrušená skupina, zůstanou nedokončeny. Žádné z těchto témat samozřejmě neopouštíme, právě naopak. Zrušením samostatné skupiny však ministerstvo významně ušetří. Tato citlivá oblast ovšem potřebuje kontinuitu, proto jsem ráda, že bývalá paní náměstkyně zůstává a bude pokračovat ve své práci,"  vysvětlila ministryně Miroslava Kopicová.

V souvislosti s popisovanou změnou (rozšíření působnosti skupiny) bude odvolán náměstek Jindřich Kitzberger, jemuž bylo nabídnuto místo poradce v kabinetu ministryně.

Novým náměstkem pro všeobecné, odborné a další vzdělávání bude jmenován Petr Špirhanzl, dosavadní ředitel odboru organizačně správních činností a dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků.

Ministryně Miroslava Kopicová zároveň rozhodla, že během dubna bude zrušena i skupina pro strategii reformy vzdělávací soustavy, která je vedena náměstkyní Janou Matesovou. Tato skupina byla pověřena kontrolou a strategickým zesílením evropských projektů. Tento časově omezený úkol bude ukončen a útvar, který jej měl na starosti, zrušen. Ministryně školství tak následně bude mít nakonec místo dosavadních šesti náměstků a náměstkyň jen čtyři.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama