ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2018 13:37:12

Proč nepodporuji vládu Andreje Babiše.

Proč nepodporuji vládu Andreje Babiše.

Andrej Babiš sestavil svou druhou vládu a na rozdíl od té první, tato získala důvěru poslanecké sněmovny

K tomu, aby se tak stalo, využil premiér Babiš jak ČSSD, která přímo usedla ve vládě, kde obsadila pět ministerstev, tak KSČM, která vládu podpoří výměnou za posty v dozorčích radách státních a polostátních podniků.

Je úsměvné, pokud Babiš sestavuje svůj kabinet s někým, s kým si ještě před necelým rokem nemohl přijít na jméno a kdo by ho (jak se říká) nejraději „poslal do tepláků“ za „údajně“ neoprávněné čerpání dotací  na Čapí hnízdo! ČSSD, která utrpěla volební debakl, a získala od voličů něco málo přes 7%, bude opět spolurozhodovat o osudu této země a to i navzdory tomu, že jí voliči adresovali jasný vzkaz, že jí ve vládě už nechtějí…Andrej Babiš jí však ke „korýtku“ přizval a ona ráda zapomněla že: „se stíhaným Babišem do vlády rozhodně ne!“

Komunisté tento slepenec za výše zmíněné posty také rádi podpoří a tak i navzdory svému nejhoršímu porevolučnímu volebnímu výsledku získají vliv, o kterém si doposud mohli nechat jen zdát a ani nesouhlas s rozšiřováním zahraničních misí je od jejich podpory neodradil.

Andrej Babiš si vybral a volič jen zírá…Tvrzení, že jiná možnost nebyla, však neobstojí! Babiš měl na stole i variantu menšinové vlády s podporou SPD a KSČM, kterou mimo jiné preferoval i prezident Zeman a kterou by dle průzkumů vítali i občané. Pokud by tuto nabídku Andrej Babiš přijal, mohla v Česku vzniknout vláda, která by důsledně hájila české zájmy a prosazovala je i v evropských institucích. Současný premiér však uposlechl pokárání kancléřky Merkelové a české, dle jeho slov, „extrémisty“ odmítl. Doufám, že si náš volič tento krok, hodný protektorátního nohsleda bude dlouho pamatovat! O naší vládě se totiž nerozhodovalo v české kotlině, ale opět jako již kdysi v minulosti v „říšském kancléřství“…

Andrej Babiš si vybral…Upřednostnil svůj obraz proevropského (probruselského) politika před obrazem českého státníka, hájícího naše zájmy!

Je jisté, že rétorika a slovník nového předsedy vlády se bude hemžit výrazy jako: „národní zájmy, zásadně nesouhlasíme a odmítáme kvóty a krácení dotací“ a podobně, ale reálná politika bude o něčem zcela jiném! Nová vláda bude jen dalším bruselským vazalem, majícím už připravenou masku, ve které bude obelhávat českého občana, aby jí metr za naší hranicí odhodil a do evropských institucí dojel ve své pravé podobě…Česká republika tak rozhodně nebude patřit k těm „problémovým“, ale k těm pevně proevropským! To, co to pro nás bude znamenat, je více než jasné!

Z těchto důvodů pan premiér a jeho nová vláda mou důvěru nemá. Do politiky za SPD jsem vstupovala mimo jiné i proto, abych pomáhala hájit české zájmy a zájmy českých občanů. Podporou této vlády, bych toto své rozhodnutí popřela. Tato vláda totiž zájmy našich občanů podle mě  rozhodně hájit nebude.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama