ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,51. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.01.2018 18:40:14

Volba prezidenta očima matky

Volba prezidenta očima matky

Naše země je rozdělena. Důvodem tohoto rozdělení je nadcházející prezidentská volba.

 V té se utkají dosavadní prezident Miloš Zeman a Jiří Drahoš, protikandidát vzešlý z prvního kola.

Já ve své volbě podpořím pana prezidenta. Jsem moc ráda, že stejné doporučení vydala pro své členy a sympatizanty ústy svého předsedy Tomia Okamury i SPD.

Ráda bych se s Vámi podělila o několik důvodů, které mě k mému rozhodnutí vedou.

Jsem žena a matka, a tak je mou primární starostí bezpečnost našich dětí. V osobě současné hlavy státu mám jistotu, že bude tato bezpečnost i nadále hájena. Předchozí kroky pana prezidenta mě v této víře utvrzují.

Nevnímám současného prezidenta jako osobu bez chyb. Je mnoho věcí, které bych mu já, a nejen já, mohla jistě vyčítat.

Musím však vycházet z reálné situace a možných rizik, způsobených nezodpovědnou volbou, za kterou považuji hlas pro pana Drahoše.

Co mě k tomuto výroku přivádí? Jednak je to nečitelnost pana Drahoše a jeho lavírování a nejednoznačnost v některých zásadních otázkách.

Tím, co mě však rozhodně odradilo od jeho volby, jsou některá (naopak zcela jasná) vyjádření, tím pro mě nejzásadnějším je jeho výrok, že má v úctě islám.

Musím tedy panu profesorovi položit několik otázek. Který islám máte na mysli? Ten, ve kterém je žena pasována na mužův přívažek, jehož svědectví u soudu má jen 50% vypovídací hodnotu?

Nebo ten islám, který nazývá nevěřící špinavými prasaty, a které tak rád vraždí rituálním podřezáváním, a o tato videa se pak rád dělí prostřednictvím sociálních sítí?

Nebo snad máte úctu k islámu, který si přeje vymazání židovského národa z povrchu země? Jeden takový prorok již něco podobného hlásal a lidstvo muselo vynaložit nemalé úsilí a položit nemálo životů, aby tohoto netvora jménem Adolf Hitler odstranilo.

 Můžete mi odvětit, že není islám jako islám a vy rozhodně nemluvíte o tom radikálním, ale o tom umírněném. Pak Vám musím odpovědět slovy tureckého prezidenta Erdogana. „Islám je jen jeden…“ Je snad třeba k tomu něco dodávat, když sám státník, který se k tomuto náboženství hlásí, se vyjádřil takto jasně?

Pan Drahoš urputně vyvrací tvrzení, že by patřil k tzv. „vítačům“. Jak si mám tedy vysvětlit jeho podpis pod výzvou vědců, požadujících pomoc nelegálním migrantům? Tento podpis připojil v době, kdy už byly v plném proudu teroristické útoky páchané muslimy v západní Evropě.

Akademik  Drahoš opakovaně tvrdil, že nelze směšovat všechny muslimy s islamisty. To je jistě pravda. Co ale řekne na fakt, že se mnozí islamisté tak dlouho a úspěšně ukrývali mezi těmi umírněnými v jejich čtvrtích?

Pan prezident pronesl jednu moudrou větu: „Všichni muslimové jistě nejsou teroristy. Ale všichni teroristé jsou muslimy!“

A proto, i na základě těchto slov, neodevzdám svůj hlas někomu, u koho je nebezpečí, že otevře dveře silám, které mohou změnit naší zemi do té podoby, jakou můžeme sledovat v západní Evropě. Nechci u nás No-Go zóny. Nechci u nás čtvrti, kde bude prosazováno právo Sharia. A v neposlední řadě také nechci odstraňovat z našich měst v čase Vánoc stromečky, abychom náhodou neuráželi city muslimských spoluobčanů, jak se to již děje v západní Evropě.

Z výše uvedených důvodů si přeji vítězství stávajícího prezidenta Miloše Zemana. Věřím, že stejný zájem bude mít i většina voličů. Pokud by se má víra nenaplnila a pan Jiří Drahoš by se stal novým prezidentem naší země, pak budu tuto volbu respektovat z úcty k občanům naší vlasti, kteří svou volbou takto rozhodli. Z toho jasně vyplývá, že nebudu ani mávat červenými kartami či stříhat prezidentskou standartu a ani vyvěšovat na hradě červené trenýrky.

Ptáte-li se mě proč, pak prostě proto, že jsem demokratka a plně respektuji svobodnou volbu, díky které by svůj mandát získal!

Budu však bedlivě sledovat každý krok nové hlavy státu a budu vždy dbát na to, aby tyto kroky byly v zájmu všech občanů naší republiky. K tomu mě koneckonců zavazuje i slib, který jsem jako poslankyně složila. A já jsem pevně rozhodnuta slovům tohoto slibu za všech okolností dostát!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama