ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,15. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.02.2017 16:32:00

Zemřel František Zwyrtek, dlouholetý předseda hnutí

Zemřel František Zwyrtek, dlouholetý předseda hnutí

Ve středu 8. února 2017 zemřel náhle po těžké nemoci František Zwyrtek, dlouholetý předseda politického hnutí NEZÁVISLÍ. Odešel ve věku 56 let.

 František Zwyrtek stál za více politickými osobnostmi, se svým hnutím přivedl do Evropského parlamentu Vladimíra Železného a Janu Bobošíkovou, do Senátu Lianu Janáčkovou a Jitku Seitlovou. Jeho hnutí bylo úspěšné v komunálních a krajských volbách. V posledních letech byl oporou své manželce, advokátce Mgr. Janě Zwyrtek Hamplové, v jejím projektu MUNICIPAL, který se věnoval aplikaci práva v obcích, městech a krajích.

Jeho život je spjatý s Českým Těšínem, kde byl výraznou osobností místní politiky, poslední roky žil s manželkou v Olomouckém kraji, kde kandidoval jako lídr v posledních krajských volbách. Mnohokrát vystupoval v televizním diskuzním pořadu Politické spektrum, a psal osobité názorové články na Parlamentních listech.

František Zwyrtek patřil mezi respektované osobností, a nikdy se netajil sými názory, jakkoli by byly otevřené. Zprávu o úmrtí pana Františka Zwyrtka zveřejnila v těchto dnech manželka Jana Zwyrtek Hamplová.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama