Občané.cz

ODPOVĚDNOST - ODVAHA - OTEVŘENOST
  • Občané
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2010 13:11:59

Deset bodů budoucí vlády

Deset bodů budoucí vlády

V předvolební vřavě, v niž nám všichni slibují všechno. V niž se používá strašení proti strašení. V niž se to hemží bojem proti korupci, byrokracii atd. se toho podstatného volič vlastně ani nedozví. Proč taky?

Na co by se tedy měla především soustředit budoucí vláda? Na:

  1. implementaci ekonomických reforem v duchu konvergenčních kritérií EU
  2. definici základní strategie průmyslového rozvoje ČR – diverzifikace průmyslu, investice do aplikovaného výzkumu, podpora průmyslu stimulujícího domácí spotřebu, podpora exportu
  3. důsledné čerpání evropských fondů
  4. přijetí zákona o státní službě, zavedení důsledného systému osobní odpovědnosti na všech stupních státní administrativy. Okamžitě snížit administrativní zátěž na 80% dnešního stavu – ve výdajích i v personální oblasti.
  5. převzetí faktické kontroly státu nad fungováním podniků s majoritním podílem státu – především ČEZ
  6. zjednodušení a zprůhlednění daňového systému – je třeba jasně definovat daňový základ, snížit počet vyjímek i odpočitatelných položek a oddělit systém daní od systému sociálního a zdravotního pojištění
  7. penzijní účet musí být oddělen od státního rozpočtu. Musí být obnoven a naplňován tzv. rezervní důchodový fond. Provést komplexní důchodovou reformu.
  8. podporu státem garantovaných investic (energetika, hydroekologické stavby a opatření, přiměřená dopravní infrastruktura, projekty v sociální oblasti)
  9. nezaměstnanost, která se musí vázat na vzdělávací programy, rekvalifikace, prosazování mobilní a flexibilní pracovní síly, vyvážit v Zákoníku práce práva zaměstnanců a zaměstnavatelů a spustit systém částečně garantovaných mikroúvěrů pro živnostníky. Posílit institut veřejných prací.
  10. podporu tělesně i jinak handicapovaných spoluobčanů a jejich aktivního začlenění do společnosti. Nemohoucí a potřební nemohou být obětí krize.

Body 11. – xx… naleznete v programu strany OBČANÉ.CZ na adrese www.obcanecz.cz. Naleznete tam odpovědi k tématům jako životní prostředí, imigrace, kultura, informační technologie, justice, armáda, policie, zahraniční politika, regionální politika, zemědělství, neziskový sektor, revize Ústavy ČR, školství, zdravotnictví aj.

To vše jsou podle nás mnohem podstatnější informace, než ta, jaké pivo kterému kandidátu lépe chutná.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama