Občané.cz

ODPOVĚDNOST - ODVAHA - OTEVŘENOST
  • Občané
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,39. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.05.2010 13:08:14

Nové tváře na scéně

Nové tváře na scéně

Když jsem přemýšlel o tématech pro dnešní volební deník, tak jsem si vybral včerejší večerní Události a komentáře na Čt 24. Doporučuji si ze záznamu prohlédnout první část. Je to za všechny komentáře.

Mladý Železný tam vedl diskusi s trojicí z říše snů. Pan Bárta zastupoval VV, pan Vodrážka ODS a pan Laudát TOP 09. Měli to být ti mocní mužové v pozadí svých formací, jež se řadí k favoritům voleb. A oni skutečně jsou, o čemž svědčí jejich umístění na kandidátkách. Závěr je tento – pokud se Vám zdá stávající parlament nevalné úrovně, pak se obávám, že na něj budeme ještě s láskou vzpomínat. Ten příští, soudě podle včerejší televizní ukázky, bude ještě mnohem méně důstojný. Jedinou společnou pseudokvalifikací těchto a dalších kádrů je ničím nepodložené nekonečné sebevědomí. Pokora? Profesionalita? Ani náhodou!

O pár minut později běžel na dvojce pořad Kontexty. Tentokrát to bylo na téma daně a fiskální politika. Sestava byla zajímavá a debata též. Sešli se pánové Mikloš, Rusnok, Michl a Kohout. Mluvili v naprosté shodě s naším programem. Rovná daň v našich podmínkách byla chiméra, neboť se počítala z tak zvané super hrubé mzdy. Neumíme vybírat daně. Daňový systém je nesrozumitelný a nepřehledný. Správa daní je příliš drahá. Shoda s našimi postoji byla zřejmá i v tématu důchodová reforma.

Těmto debatám lze rozumět, neboť své názory a zkušenosti prezentují zkušení odborníci na rozdíl od tria Bárta, Vodrážka a Laudát. Ten kontrast byl velice výmluvný. V dnešních HN si přečtěte text o tom, jak poslanci tají svůj majetek a zneužívají poslanecké náhrady. Koho to překvapí? V jiných denících se dočtete o tom, že letošní volební kampaň je rekordně nejdražší a většinu zaplatí daňoví poplatníci. Opět – koho to překvapí? Český volič snese opravdu hodně.

V posledních dnech máme mnoho skvělých ohlasů. Zdá se, že jsme se pro část přemýšlivějších spoluobčanů stali poslední záchranou, jakousi nabídkou „last minute“.  Škoda, že trio Bárta, Vodrážka a Laudát není live v televizi od rána do večera, to bychom pak měli zaručeně lepší výsledek.

Ještě jedna včerejší zajímavost – Langer oznámil národu, že chystá ještě před volbami super odhalení. Koho to překvapí? Langer je Langer. A nesmím zapomenout ještě na včerejšího Pecinu, který opatrně připustil velkou koalici a možná i bez Paroubka. Zdá se, že nás opravdu nemine období zajímavých dohod a zároveň mnoha deziluzí.

S přáním všeho dobrého,

Petr Havlík

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama