Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.07.2013 15:33:57

Co dělat? Rozpustit se a volit - co nejdříve

Co dělat? Rozpustit se a volit - co nejdříve

"Co dělat?", řekli si kdysi klasikové – nejen Lenin, ale už i N. Černyševskij, z něhož údajně ten prvně jmenovaný také čerpal.

Ona „skoro“ nejvyšší politika se nám stále více zašmodrchává. KSČM se těší, že přežije a dokonce na rozdíl od všech ostatních vytěží z rusnokovsko – zemanovské vlády, ČSSD z návrhu o této vládě má hlavu, jak se říká „v pejru“ a pravice trucuje. Tedy část trucuje, část se dívá na hodinky, kolik času zbývá a část kterým z těch v narychlo vyrobených „parlamentních“ stranách by to mohlo vyjít i v dalších volbách, např. když ty první 2/3 zprava opustí a podpoří páně prezidentovu „ústavní nezvyklost“. Jako lidé se nedivme ani jedněm, jako lidé o politice se přikloňme, kam nás srdce táhne. Jako ti, co by do toho mohli a také měli mluvit, bychom těm všem měli vzkázat:

1)      rozpusťte se, dámy a pánové, zleva doprava v poslanecké sněmovně, a to co možná nejdříve

2)      svolejte přes vzájemné nevražení, a to co nejdříve, předčasné volby

a)      vyjdete konečně po dlouhé době vstříc občanovi

b)      bude to demokratické

c)      ba co víc i dle ústavy (dokonce i ve smyslu nezvyklostí, protože předčasné volby jsou svým režimem mimo ty časově regulérní dle běžného čtyřletého funkčního období)

A můžeme pokračovat:

Pokud však sledujete zase jen zájmy své osobní, veskrze spíše už jen vlastních stran (protože ani jim se politická krize nevyhnula a jejich stranické mise poněkud postrádají alternativy), kalkulujete, jak umořit toho nebo onoho, tu kterou partaj pošlete „k šípku“ a povládnete „nezvykle“ (někteří tomu začali už říkat „nová politika) a jen Vy budete vědět, že je to zase jen a jen ve Vašem zájmu, protože „občan do toho nemá co mluvit“, nic moc dobrého nás opět nečeká.

Nechceme-li opět posloužit něčemu „retardovanému“, asi bychom v co nejdříve konaných volbách do PS měli zohlednit většinový názor než tzv. stranicky svěcený průzkum veřejného mínění. Ten o nás totiž mnohdy vypoví nejen to, co jsme si nikdy nemysleli, ale i to, co bychom ani neudělali.

Ale většina z nás to v tomto případě ví: předčasné volby!

Hana Svobodová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama