Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2017 11:08:37

H. Svobodová (OMMO): A co tato podstata o "hradní trapnosti"

H. Svobodová (OMMO): A co tato podstata o "hradní trapnosti"

jejíž aranžmá bylo, jak se lze dočíst, předem připraveno,...

jejíž aranžmá bylo, jak se lze dočíst, předem připraveno, umocněno např. vztyčenou prezidentskou holí, která jakoby signalizovala, "jak prezident se svým bývalým spolustraníkem z ČSSD, nyní stále ještě premiérem, pozemanovsku zatočí", a nemálo občanů jí jistě tleská. Bylo by však krátkozraké přistoupit na tohle účelové manipulovaní právě lidmi, jako je prezident Zeman a jeho okolí bez znalostí některých souvislostí.

Člověk může s jistou shovívavostí pochopit emoce, které ještě cloumají prezidentem Zemanem po nezdařené prezidentské volbě z r. 2003 v režii ČSSD, kdy se Zemanovi údajně už tehdy zaručovalo zvolení. Nad čím však lze sotva přivřít oko je, jak se prezident Zeman viditelně obrací na svého spojence v podzimních volbách těchto i té budoucí prezidentské, tedy pana ministra Babiše, jehož role oligarchy se rodila již ve "zlatých devadesátých", na nichž se s takovou vehemencí podílel tandem "opo-politiků" Klaus a Zeman. Těch "zlatých devadesátých", jejichž blahé dopady sklízíme stále plnými hrstmi. Pravda, čas od času se nějaký ten boss z té doby přeci jen neudrží a pod "strom hojnosti" spadne, aby byl posléze propuštěn aspoň údajně z důvodů dalšího projednávání kauzy (jeho či těch dalších ..., jak dopadly, se už obvykle nikdy nedovíme). A politici levo-pravé linie (a naopak) spolu drží v duchu "tak v tomhle nás nic nerozdělí". Ti nejvíce zleva zapomenou najednou na svá zaklínadla o "rozkradených miliardách z privatizace", ti více zprava si zase promnou ruce, že by v tom byl čert, aby se jim lehce uhlazený návrat na podzim 2017 zase nezdařil. No, a právě k tomu může posloužit, jak jinak, fakt očištěného symbolu těchto praktik bez dodržování zákonů a pravidel - Andrej Babiš.


Nemusíme být příznivci ČSSD či B. Sobotky, ale pokud by se "vlajková loď" ČR měla nechat opět plout pod více než podivným více-kapitánem na můstku či na Hradě s tím, že i dál by  to měli být oni, kdo určí, koho a za co potopit, a občané jim to dále "baští", pak tu nejde již o iluzi "pirátů všech moří", dokonce ani o Jánošíka či "boj za práva pracujících", ale spíš o to, co už nelze svést ani na "politickou kulturu", ale o skutečně vážně se projevující nezdravé symptomy naší mentality.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama