Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2016 17:41:27

H. Svobodová (OMMO): Čas dekretů nových?

H. Svobodová (OMMO): Čas dekretů nových?

Možná jde opět o jednu z jeho „vzdoroaktivit“, které se dějí, a Zeman ví, že bude zase chvíli středem pozornosti, ...

 

Zatímco rakouská vláda odsouvá opakování druhého kola prezidentské volby, prezident Zeman přijme jednoho z kandidátů, rakouského politika Norberta Hofera, člena Svobodné strany Rakouska (FPÖ). Můžeme si jistě pokládat otázku, cože svým gestem Zeman vlastně sleduje, a hledat odpovědi. Možná jde opět o jednu z jeho „vzdoroaktivit“, které se dějí, a Zeman ví, že bude zase chvíli středem pozornosti, a veřejné mínění pochopí jeho zásadovost směrem k migrantům, rušené nedávnou návštěvou kancléřky Merkelovou, kde za Švejka nebyl zřejmě jenom Švejk. A zatímco se jím svého času „favorizovaný vysokoškolský učitel Konvička s mírou nevkusu sobě vlastní pokouší s kadibudkou urazit svobodu vyznání jiných (před velvyslanectvím Saudské Arábie), Zeman pro veřejnost vybral dalšího favorita, který by ale – minimálně pro část naší vlastenecké scény - nemusel být přijatelný. Norbert Hofer v lovu na své domácí voliče (včetně těch korespondenčních) zacílil na téma Benešových dekretů. A to vyjádřením: „Benešovy dekrety přirozeně představují bezpráví“[1] Benešovy dekrety jsou „neuralgií“ nejen pro některé politické strany - např. KSČM, ale i tzv. vrozené vlastence a bojovníky zleva doprava. Osobně mám jejich vlastenectví za „vlastenčení“, což je takové dovádění, podobné hře na indiány, i když nejste ani Apač, Sioux apod. Jenže zase třeba kandidujete do senátu, krajského zastupitelstva nebo časem taky na Hrad.


Z daného vítání Hofera u prezidenta Zemana se nabízí „berlička“ překonání minulosti a obezlička směrem do budoucnosti, kterou přeci odmítáme sdílet s migranty. A v tom se více spíš než méně prezident s panem Hoferem ztotožňuje. Ta vábnička tak nějak dát vale minulosti a trápit se budoucností v myslích některých nadělá zmatek, ale když se tak děje na Zemanově vlně z Hradu, jakoby to ztrácelo punc „červeného hadru“. A teď je přeci v hledáčku „půlměsíc“!



[1] Benešovy dekrety přirozeně představují bezpráví. Novinky.cz [online] Dostupné: https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/414386-benesovy-dekrety-predstavuji-bezpravi-prohlasil-hofer-pred-cesto [cit. 12. 09. 2016]

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama