Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.02.2018 15:06:12

H. Svobodová (OMMO): Na prezidenta coby staršího, nemocného a náladového muže

H. Svobodová (OMMO): Na prezidenta coby staršího, nemocného a náladového muže

Na prezidenta coby staršího, nemocného a náladového muže se dá s jistou mírou korektnosti zvyknout, sotva však na to, co hlásá,

 když tím výrazně ponouká a ovlivňuje v negativním smyslu slova myšlení a jednání lidí. Mám na mysli např. jeho vztah k ozbrojování občanů (např. domaci.eurozpravy.cz/politika/163246-zeman-o-utoku-obcane-maji-mit-pravo-ozbrojit-se/) nebo podporu vývozu zbraní navzdory rizikům spojených s jejich užíváním v případě nebezpečných a terorismus podporujících zemích (např. www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/2062426-zeman-urady-zbytecne-komplikuji-vyvoz-zbrani-do-bezpecnych-zemi). Ve světle zejména posledního vývoje právě v USA, kde je občanský sektor zatížen stále častěji se projevujícími ozbrojenými ataky zejména ve školních zařízení, se rizika dostupné koupě zbraní běžně mezi občany více nejen prohlubují, ale navzdory odmítání na úrovni zákonodárců byl sám prezident Trump přinucen k podepsání dokumentu, který by zakazoval použití součástky, která by dělala z legálně držené zbraně automat. Tedy, aby se zbraně daly jednoduše upravit na automatické. Trumpův krok však z hlediska praktické realizace nebude nijak jednoduchý. Při jeho zvolení jej totiž podporovala právě Národní asociace držitelů zbraní (NRA), která lobbuje v nejvyšších patrech americké politiky. Vezmeme-li však v potaz staletími ozkoušenou zkušenost "ozbrojování občana" v USA, opřeného o ústava, a důsledky, kdy se dostupnost zbraní stále více obrací právě proti občanům, sotva se lehkost "lobbingu" ve prospěch zbraní a zbrojařů (např. www.respekt.cz/politika/v-zahranici-porad-berou-slova-milose-zemana-vazne-bohuzel) ze strany prezidenta Zemana ukazuje jako "moudrostí svěcené počínání". Možná více než na peněženky zbrojařů, údajně také na významnou zaměstnanost ve zbrojovkách či už zmíněný lobbing pro Zemana a jeho blízké okolí by se mělo začít uvažovat, jak vysvětlit příp. pozůstalým, že přeci jen záleží na tom, na koho ty zbraně mířily a proč. A že viníkem není jen ten, kdo stiskne spoušť, ale také sociální prostředí, které je k tomu otevřeně vybízí.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama