Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.12.2016 19:36:52

H. Svobodová: Opětovná kandidatura MUDr. A. Dernerové, aneb v Mostě zase dobrý

H. Svobodová: Opětovná kandidatura MUDr. A. Dernerové, aneb v Mostě zase dobrý

Mostecká politická scéna, která je typická, jako mnoho dalších má také svá specifika. Je korupční, korumpující, je bizarní, stejně jako někteří spoléhají právě na to, že je taková. Proč? No, jinak už by ji zřejmě nevládli, resp. neovládali.

Snad španělské přísloví praví, že „Je to pořád ta stejná Jeanetta, jenom je jinak učesaná“, a píše se o ní v knize pro děti od H. Doskočilové - Posledního kousne pes. Mně se dostala do rukou někdy kolem roku 1976, kdy mi končil jeden z mnoha dalších školních roků a paní učitelka mi chtěla zřejmě vylepšit čtením prázdniny. Ano, je to relativně dávno, ale člověk má něco jako paměť, která některým z nás stále ještě slouží, stejně jako jiným už tolik ne. Ale i to patří k funkcím paměti, že se zbavuje přebytečné zátěže a dává nám tak šanci prožít si ještě to, co už jsme kdysi viděli a slyšeli, a snad i věděli, a odvaha nám stále neschází.

K té knize se občas vracím, resp. snažím si vybavit její obsah skrze jednotlivá přísloví v ní, která obsahovala ve vazbě na významy spojené se zkušenostmi a moudry národů.

Mostecká politická scéna, která je typická, jako mnoho dalších má také svá specifika. Je korupční, korumpující, je bizarní, stejně jako někteří spoléhají právě na to, že je taková. Proč? No, jinak už by ji zřejmě nevládli, resp. neovládali. Zvláštní je např. v tom, že tu můžete být „bojovnicí“ proti korupci a přitom kandidovat za subjekt, který na korupčních praktikách postavil svou existenci. A jistou dobu se mu to dařilo. Dodnes vládne Mostu či Lomu. A své zástupce má dokonce v PS PČR.

Voliči věřili a věří dodnes, že známá dětská neuroložka péčí o děti, naše děti přeci, je dostatečnou zárukou pro to, aby byla volena, zvolena a dál už to nikoho moc nezajímá, co se děje. Dokonce nikdo ani moc nepátrá po tom, co paní doktorka, senátorka prohlašovala, slibovala ještě před šesti, resp. sedmi lety. Natož, aby si dal práci s tím ověřit si, co vše ve většině nesplnila …. http://www.hnutiommo.cz/news/ommo-k-soucasnemu-deni-v-moste-aneb-co-pani-senatorka-ve-svem-rozhovoru-nerekla/. Takže dodnes zřejmě můžeme hledat ono číslo účtu, na který slibovala zasílat své náhrady senátorky.

Paní doktorka po šesti letech zřejmě uvažovala stejně, když opět pozdvihla svůj prapor do senátního boje o křeslo, protože – ať si někdo zkusí přeložit stéblo, parafrázuji její slova, když se začali ozývat hlasy o neplatnosti její kandidatury z podzimu 2016 – voličská účast volebního obvodu Most čítající pro 2. kolo 10, 73 % oprávněných voličů vypovídala spíše o tom, jak moc jim jde právě o paní doktorku (mj. je to pro ni nějakých drtivých 7, 5 % voličských hlasů ze všech voličů). Resp. je jim to jedno - a čert to vem, kdo tam bude zase příštích 6 let sedět na náklady státu, na něž se tak nějak skládáme všichni. Senát je dodnes – po 20 letech – odmítanou institucí! (možná pro takové praktiky a persony). Sinalá tvář jejího souputníka od Severočechů.cz, předtím KSČM, a ještě dříve KSČ (každý máme nějakou minulost!) Jaroslava Doubravy, na jehož kandidování za „zprofanovaný“ subjekt Severočeši.cz, byla stížnost k NSS poněkud zmatečná, vypovídala o tom, že právě v tento čas by senát opravdu jen nerad rušil, jak ještě chtěl v roce 1998 v dresu KSČM. Dodnes je tento senátor „drahý“ oběma – Severočechům.cz, KSČM, a důkazy podává na parlamentních listech.cz.

Jsem jedním z účastníků, občanů Mostu soudně-správního podání proti tomu, že by paní doktorka neměla dál reprezentovat na volené politické úrovni právě Most na základě porušení volebního zákona. I když chápu, že v Mostě se to ztratí, neboť zde tak nějak válcují ekonomicko-politická a účelová spojenectví hlasy občanů bez ohledu na zákonnost a právo. Tato spojenectví jsou nyní – na rozdíl od „nešťastníků“ z ROPu Severozápad, dříve jištěných ODS, potažmo ČSSD - zabezpečeni „manažery“ z KSČM na čele s J. Novákem, resp. J. Bubeníčkem, což vizuálně některým stačí pro „bílou a ještě bělejší“, pro stejné. A půjde-li to jako s D 8, stejně to přijmeme bez vážnějších výhrad, byť podloží je dlouhodobě „stabilně nestabilní“.

Co je přesto dobré vědět, budeme-li opět volit paní doktorku Dernerovou, že patří k tzv. dovádivým přeběhlíkům na mostecké politické scéně. Vystřídala totiž již 5 subjektů[1] – Sdružení nezávislých (zastupitelka 2002-2006), SNK ED (zastupitelka města 2006-2010), SMM (zastupitelka města 2010-2014), Severočeši.cz (senátorka 2010-2016, zastupitelka města 2014-2018, zastupitelka kraje 2012-2016). A v lednu 2017 tedy vyrazí paní doktorka do boje za subjekt Spojení demokraté - nezávislí kandidáti https://cs.wikipedia.org/wiki/Spojen%C3%AD_demokrat%C3%A9_%E2%80%93_sdru%C5%BEen%C3%AD_nez%C3%A1visl%C3%BDch. Tím jistě tvrdí svou „nezávislost”, která je zřejmě závislá na tom „být opět zvolena”. A to především proto, že lidi to prostě vůbec, ale vůbec nezajímá a volit budou naprostý opak toho, o čemž pak budou „mlátit prázdnou slámu na sociálních sítích“, nebo při svých turistických cestách za rodinnými nákupy, nejen po mosteckých marketech, až budou tzv. spílat viníkům současného stavu, nejen české politiky. O uvedeném subjektu - Spojení demokraté - nezávislí kandidáti - se programově, ideově, a s ohledem na politické zkušenosti nedozvíme příliš mnoho, pokud to „nic“ není právě tím „nejvíc“, co se dočteme. Co však můžeme dedukovat, že s paní doktorkou zřejmě pár hlav přemýšlelo, jak ji „cestu do senátu“ nastavit tak, aby „omezená“ voličova orientace, až nezájem, opět zvolila a moc se neptala. Programově to nikoho nezajímá a paní doktorku přeci chrání boj proti korupci za vícero rádoby politických dresů. Všichni by dnes jistě řekli, že celou dobu v rámci Ústeckého kraje usilovaly o „korupci čistější“.

A jak se to vše dělá? To se prostě sejdou - podnikatel od Severočechů.cz – kandidátka – a kdosi od Spojených demokratů – nezávislých kandidátů a slíbí si značku, která poskytne paní doktorce možnost kandidovat v opakovaných volbách v pátek 27. a sobotu 28. ledna 2017. Ti si řeknou, jak se věci mají a že to nebude zadarmo. V praxi to znamená, že něco za logo, za nějž paní doktorka kandiduje, něco za pronájmy prostorů, v nichž by paní doktorka pro příštích šest let příp. dlela, a dále roční platby za senátorský mandát v délce trvání šesti let[2] (více také např. https://www.novinky.cz/domaci/423136-poslanci-si-pristi-rok-prilepsi-minimalne-o-sedm-tisic.html ). A „korupci“ se hned lépe dýchá, protože ví, že občan zvolí a všichni budou na příštích šest skoro šťastni. Výraz „skoro“ vkládám proto, kdyby náhodou se do věcí ústeckého korupčního prostředí skutečně vložily orgány činné v trestním řízení a chtěly konat. Ale protože jsem tak z tohoto světa, vím, že „starého psa novým kousků nenaučíš“.
Psychologicky jistě nic neuchopitelného, racionálně už bychom si něco mohli myslet a občansky se tak nějak zamyslet sami nad sebou, zda „všech pět pohromadě nemá přeci jen nějaký význam“. Ale věříme si, takže nemá.

A proto vzhůru do roku 2017. A řečeno s Kantem „Odvaž se používat vlastní rozum!“



[1] Tímto paní doktorka konkuruje své dlouho a účelově se tvářící spolubojovnici za „korupci legálnější“ paní doktorce Jeníčkové, JUDr., která má taky svých „5 a více na stole v českých“ subjektů -  před listopadem KSČ, pak OF, ODS (zastupitelka města 1994-1998, 1998-2002, 2002-2006, 2006-2010), SMM (zastupitelka města 2010-2014, 2014-2018), Severočeši.cz (zastupitelka kraje 2008-2012). Až nakonec aspoň paní doktorce Dernerové stihla ještě na závěr své politické kariéry pokazit její opakované zvolení. HOMÉR S NÁMI!

[2] Podrobněji a dle zákona https://www.zakonyprolidi.cz/cs/1991-424#f1372695

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama