Občané městu, město občanům

"OMMO.... ejhle, člověk!"
  • OMMO
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.07.2013 18:57:35

Ta média mají fakt moc. Poslanec Babák z toho zřejmě až onemocněl

Ta média mají fakt moc. Poslanec Babák z toho zřejmě až onemocněl

A nemusí to být jen on... Šíří se to.

„Žádný Žid nemůže být pro státní pokladnu horší než pan Kalousek,” uvedl  Babák s poukazem na Jana Fischera a jeho předchůdce Miroslava Kalouska (TOP 09) (Novinky, 14. 7. 2013)

I když z dosavadního opětovného, viditelnějšího pohybu páně Fischerova politickou scénou, dokonce na úrovni ministra financí nemám z pohledu úrovně a možné i „ceny“ zrovna nejlepší pocit. Z některých reakcí vidím ještě horší závěry.

Patří k nim i tato, pana poslance Babáka. Pokaždé, když se do médií dostane takováto „perla“, říkám si, jak silnou moc mají média, resp. těch pár minut v hledáčku kamery, když to některé pomazané hlavy vyzve k těmto a podobným reakcím.

Docela zklamání, zřejmě nejen já, zažívám z pana Fischera, kterého jsem především vnímala jako odborníka a zřejmě odpovědného úředníka, což jako svého času designovaný premiér spíše potvrzoval.

Věci veřejné (VV) jsem chápala jako projekt odrážející, a především dále rozdmýchávající vlnu populismu u nás. Zřejmě politicky vytěžit pro svou pozici ty vlevo i ty vpravo. Namísto poučení od SZ, která se také dlouho hledala, až se z PS ke škodě vytratila. A nyní mohou zejména ti zčásti zleva tvrdit, že „všichni ti ekologové jsou vlastně zpátky na stromy“ a spolu s tou „lepší“ průmyslovou lobby volat, že jsou to oni, komu jde o zájmy a potřeby občany. Někdy mám dojem, na základě vehemence s jakou to a dost vážně tvrdí a kdo z nich i z kvality prostředí v některých krajích, že tomu tak opravdu je! Brusel jim přitom nebude nic říkat o emisích… atd., atp., sdělují přesvědčeně.  

VV se staly součástí vládní koalice a někteří z jejich řad přešli doleva, pro začátek „jen“ k ČSSD. Mezitím se rukou společnou zevnitř a zvně rozložily a vykrystalizovalo cosi LIDEM.

A výsledek? Pan Fischer za stávajících, známých skutečností kolem splácení svých dluhů sice ve mně nebudí jásot, protože být ve vleku kohokoliv (třeba té „lepší“ průmyslové lobby) a navíc ve veřejné funkci, mj. i garanta rozpočtové politiky, je možné se ptát: čemu vlastně bude sloužit pan ministr financí Fischer více? Veřejnému zájmu či „průmyslové lobby“ (byť, jak někteří vlevo dnes říkají, o té, co se tam skrze rusnokovsko – zemanovskou vládu tlačí nyní, je „lepší“ lobby).

Co mně ale vadí zcela určitě, když si podobní, jako pan poslanec Babák, vyberou z celého problému, resp. problémů právě tento význam. Ač věc, jinak velmi vážná, je o tom, koho zvolíme a pokud budeme vůbec volit (předčasně či v čtyřletém funkčním termínu), bude-li to někdo respektovat, protože, když se to např. na Hradu nebude líbit, prostě to přehází dle svého a začne se tu ohánět tvrzeními, která sice mdlému rozumu mohou přijít vtipná, v zásadě jsou ale velmi nebezpečná. A to zvlášť, když pan Babák asi příliš nechápe rozjitřenou realitu v naší zemi a na ní „dovádějící“ ultrapravicová uskupení, kterak nám jezdí po republice a chtějí údajně „pořádek“.

O to důrazněji by se nejen těmto politikům mělo vzkázat - prostě se rozpusťte, dámy a pánové poslanci, opravdu už je to nejen pro Vás velmi nezdravé. Na tuhle „nákazu“ totiž obvyklá medicína nemusí lehce zabrat. A demokracie, jak se zdá, má prostě problémy, tedy my je máme. Také díky Vám.

 Hana Svobodová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama