Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2020 15:38:00

Babiš nám dává za pravdu, krizovými procesy se měl od začátku řídit, ne je uprav

Babiš nám dává za pravdu, krizovými procesy se měl od začátku řídit, ne je uprav

Občanští demokraté vítají, že by měl v čele krizového štábu usednout ministr vnitra, kritizují ale, že se tak nestalo už při jeho zřízení.

„Andrej Babiš nám dal za pravdu v tom, co říkáme už několik týdnů. Bohužel pozdě. Stát je na krize dobře připraven, jen je třeba řídit se pravidly pro zvládnutí mimořádných situací a nepředvádět populistické divadlo a mikromanagement. Krizový štáb měl být svolán mnohem dříve, jak jsme požadovali, v jeho čele měl být ministr vnitra už od počátku. Krizové řízení je systémově nachystáno tak, aby se spustilo v okamžiku krize a hned fungovalo. Svévolným a chaotickým rozhodováním premiéra jsme ztratili mnoho cenného času, např. při opatřování ochranných pomůcek,“ říká předseda ODS Petr Fiala.

„V Senátu jsem o podivných a narychlo učiněných změnách statutu krizového štábu mluvil už před více než deseti dny. Tím, že se stal předsedou štábu pan náměstek Prymula, došlo v některých ohledech k tomu, že se nabouraly velmi dobře nastavené krizové procesy a krizový štáb nemohl fungovat v takovém rámci, pro který je dlouhodobě nastaven. Jsem rád, že na to konečně přišli i členové vlády. Bohužel se tak ale stalo se zpožděním,“ říká předseda Senátu Miloš Vystrčil.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama