Občanská demokratická strana

  • ODS
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2020 13:18:00

Premiér ztratil schopnost řídit vládu i naši zemi

Premiér ztratil schopnost řídit vládu i naši zemi

Prohlášení Předsednictva ODS

 Vláda a osobně premiér jsou zodpovědní za fatální nepřipravenost České republiky na druhou vlnu pandemie, podcenění situace, chaos, ale i následné ekonomické škody. Přestože kapacity a schopnosti České republiky čelit epidemii byly dostatečné, vláda je během posledních měsíců promrhala.

Opatření jsou zjevně dělána bez relevantních dat, která opakovaně žádáme. Vláda ani včera nepředložila žádná data, která by zdůvodňovala, proč ke konkrétním krokům přistoupila. Premiér a vláda opakovaně lhali veřejnosti. Minulý týden jsme se ještě snažili věřit, že vláda rozhoduje podle predikcí, analýz a dat. Včerejšek nás definitivně přesvědčil, že tomu tak není.

Znovu prosíme všechny občany, aby se chovali odpovědně. Poslední vládní opatření jsme vzhledem k vážnosti situace nuceni respektovat, ale nemůžeme se za ně postavit. Zejména úplné uzavření základních škol považujeme za neodůvodněné. Velkým selháním je i to, že vláda nepředložila současně návrh okamžitých kompenzací pro lidi a firmy, které opatření vlády postihla. Restrikce bez kompenzací uvrhnou statisíce lidí do existenčních problémů. Kompenzace měly být už dávno připraveny. Když to vláda nedokáže, jsme připraveni jí v tom pomoci nebo to udělat za ni.

Premiér ztratil schopnost řídit vládu i naši zemi. Vláda by měla po skončení nouzového stavu požádat Poslaneckou sněmovnu o důvěru. Pokud to neudělá, je ODS připravena zahájit jednání o vyslovení nedůvěry vládě. Je nepřijatelné, aby zemi dále vedl premiér, který je osobně zodpovědný za současný zoufalý stav a zjevně neví, jak z něj naši zemi vyvést.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama