Oldřich Bubeníček

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,75. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2018 10:26:00

Fórum Ústeckého kraje zamířilo do Litoměřic

Fórum Ústeckého kraje zamířilo do Litoměřic

Další Fórum Ústeckého kraje předvedlo geografické informační systémy i drony.

Geografické informační systémy – to bylo hlavní téma dvoudenní odborné konference GIS OUTDOOR Fórum Ústeckého kraje, kterou hostilo ve dnech 14. -15. června litoměřické výstaviště Zahrada Čech. Toto zcela nevšední GIS outdoorovo–konferenční setkání společně uspořádali Ústecký kraj, město Litoměřice a Magazín Egovernment. Zahájení dalšího odborného Fóra Ústeckého kraje se zúčastnil i hejtman Oldřich Bubeníček.

„Další z odborných konferencí pořádaných krajem, pro které se vžilo označení Fórum Ústeckého kraje, zamířila tentokrát z krajského města do Litoměřic. Věřím, že účastníky z celé republiky osloví nejen odborná část akce, ale přiláká je i k prohlídce královského města Litoměřice a k návštěvě našeho kraje plného úžasných přírodních a kulturních památek,“ pozval přítomné do našeho regionu v úvodu Oldřich Bubeníček.

Účastníky při zahájení konference pozdravil i starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč a ředitel Krajského úřadu Ústeckého kraje Milan Zemaník.

Během dvou dní byly pro sto dvacet účastníků připraveny prezentace, diskuze i praktické ukázky jak uvnitř, tak venku v terénu. Díky možnostem, které nabízí výstaviště Zahrada Čech, bylo možné o jednotlivých nástrojích GIS nejen teoreticky diskutovat, ale skutečně si je i prakticky „osahat“. Outdoorová část fóra se tak věnovala praktickým ukázkám dronů a mapování.

Úvodní prezentaci s názvem Ústecký kraj z ptačí perspektivy přednesl Jan Jelínek, vedoucí odboru informatiky a organizačních věcí KÚÚK. O využití geografických informačních systémů se s účastníky konference podělili i příslušníci Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje. Se zkušenostmi s GIS ve městě Litoměřice seznámil tajemník městského úřadu Milan Čigáš a o transformace regionu směrem s novým technologie hovořil Tomáš Siviček, ředitel Inovačního centra Ústeckého kraje.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama