Olga Havlová

  • Úsvit
  • Jindřichov
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,61. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.05.2016 14:05:00

Je nesmysl, aby šli do důchodu tři roky po smrti

Je nesmysl, aby šli do důchodu tři roky po smrti

Projev na 44. schůzi sněmovny 4. května 2016 k Vládnímu návrh zákona, kterým se mění zákon o důchodovém pojištění:

Já bych také chtěla pozdravit delegaci našich zástupců horníků. A hlavně chci říct jedno. Úsvit - Národní Koalice podpoří pozměňovací návrh, který bude podporovat těch sedm roků, aby šli dříve, než zní původní návrh zákona.

Rozhodli jsme se tak úplně jasně, protože podle statistik se havíři dožívají průměrného věku 57 roků a zákon zněl, že by šli v 60 do důchodu, což je absolutní nesmysl, aby šli tři roky po smrti do důchodu.

Havíři se na mě zlobili, že jsem pro tento návrh minule nehlasovala. Z jednoho prostého důvodu. Vy jste tady z toho udělali úplnou bramboračku. Začali jste do toho míchat další profese. A tady se jednalo pouze o to, že se neodstranil nebo nepozměnil návrh zákona, kde se mohlo udělat to, že by se pokračovalo... byl omezen různými daty.

A já si myslím, že spravedlivý už tu jednou důchodový systém byl, a to byla kategorizace důchodů, která byla zrušena. A tak si uvědomme, že je potřeba, aby se tato kategorizace vrátila. A nyní jednáme jenom o hornících. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama