Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2012 11:21:00

Gratuluji. Vláda ušetřila dalších čtvr miliónu korun

Gratuluji. Vláda ušetřila dalších čtvr miliónu korun

Nezbývá mi, než blahopřát české vládě k dosažení další úspory, která srozumitelně ukazuje, co je míněno tzv. "rozpočtovou odpovědností".

Na středečním jednání vláda totiž schválí zrušení pravidelného příspěvku Evropské environmentální kanceláři (EEB), a to ve výši 10 000 EUR ročně!

Čtvrt milionu, o který Česká republika sníží svůj deficit ve výši stovek miliard, bude muset oželet federace neziskových nevládních organizací, jejichž posláním je podporovat environmentální a udržitelnou politiku na evropské úrovni. EEB má více než 140 členských organizací v 31 zemích Evropy.

V materiálu, který ministr životního prostředí Chalupa vládě předkládá, se lze mj. dočíst: "EEB se zapojuje do diskusí o evropské environmentální politice a snaží se prosazovat silnou a účinnou legislativu směrem k Evropské komisi, Evropskému parlamentu a národním vládám. Aktivní roli hraje také při implementaci a vymáhání legislativy životního prostředí. Před každým zasedáním Rady EU pro životní prostředí rozesílá EEB na jednotlivé ministry životního prostředí EU svou pozici k bodům projednávaným na Radě. Především však při zahájení každého předsednictví v Radě EU stanoví svá očekávání a následně po ukončení daného předsednictví vyhodnotí počínání předsednické země a její dosažené úspěchy/neúspěchy (tzv. The Ten Green Tests)."

Nepochybně se lze s vládou a poslanci donekonečna přít o nejrůznější makro ekonomické údaje, analýzy a studie, výše uvedené "úsporné opatření" však ukazuje jen a jen na hodnotový žebříček této vlády.

Symbolická podpora občanským iniciativám, které erudovaně a s maximální věcností nabízejí politikům zpětnou vazbu a odborné zázemí, se zkrátka do programu české vlády nevešla.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama