Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.11.2013 10:06:00

Jaká ještě další varování Vláda potřebuje, aby začala konat?

Jaká ještě další varování Vláda potřebuje, aby začala konat?

Reakce Ondřeje Lišky na zprávu BIS

Zpráva BIS opět pro Česko označuje největší problémy našeho státu – korupci, zneužívání veřejných zakázek nebo pochybnosti o motivech přípravy státních strategií.

BIS na to upozorňuje, občané České republiky, firmy i instituce v zahraničí o tom ví, ale Vláda nic nedělá a funkční Parlament, který by organizovanému zločinu zabránil, je v nedohlednu. Neschopnost sestavit novou Vládu a prodlužování povolebního martyria ubírá nám všem čas, ve kterém už dávno mohly být prosazeny funkční protikorupční nástroje.

Klíčovou oblastí pro budoucnost Česka s vysokým rizikem je pronikání ruských subjektů do energetiky. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by se frustrující situace, která se od nástupu Miloše Zemana na hrad a jeho přátel do vlády zhoršuje, jakkoliv změnila. Možnosti úniků státních financí mohou minimalizovat kvalitní protikorupční nástroje, které Strana zelených dlouhodobě prosazuje a na jejichž prosazení bude dále spolupracovat se senátory zvolenými s podporou zelených Eliškou Wagnerovou a Liborem Michálkem.

Zelení také opakovaně upozorňují na to, že ignorace problému sociálního vyloučení postupně přerůstá v extremismu. Bezpečnostní složky to potvrzují a varují, že situace může velmi snadno přerůst dokonce v terorismus. Jaká ještě další varování Vláda potřebuje, aby začala konat?

Ondřej Liška, předseda Strany zelených

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama