Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.10.2013 17:00:31

Miloš Zeman dnes definitivně potvrdil, že je mimo

Miloš Zeman dnes definitivně potvrdil, že je mimo

Reakce Ondřeje Lišky na výrok Miloše Zemana o prolomení limitů těžby.

"Miloš Zeman dnes definitivně potvrdil, že je mimo. Na tiskové konferenci podpořil rozšiřování uhelných dolů za cenu pokračování devastace a vysídlování severních Čech, bourání měst a obcí. Po podpoře tabákového průmyslu jde o další Zemanův exces, který potvrzuje, že je především prezidentem různých lobbistických zájmů na úkor zdraví lidí. Podporu kouření a pálení uhlí snad může trumfnout už jen oslava nášlapných min. Navíc v době, kdy hrozí propuštění tisíců lidí v Paskově, jde o opravdu geniální nápad hodný socialistického prognostika. Zeman by si měl uvědomit, že století páry je už desítky let za námi," uvedl Ondřej Liška, předseda Strany zelených.

Vladimír Buřt, místostarosta Horního Jiřetína ze Strany zelených a zastupitel Ústeckého kraje za Hnutí PRO kraj uvedl: „Limity těžby pro nás znamenaly impuls k obnově města i krajiny. V uplynulých letech se obnovila řada dříve opuštěných domů, na byty předěláváme i bývalé továrny, protože zájem o přestěhování se do Jiřetína je enormní. Za posledních 15 let přibylo v našem městě na devadesát nových domů, s použitím evropských dotací nyní budujeme novou splaškovou kanalizaci a čistírnu odpadních vod. Musí se proto hledat jiné cesty než další těžba na úkor života v Horním Jiřetíně. Doly neřešíme, naše město předáme našim potomkům dobře spravované bez ohledu na plány ministerských úředníků."

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama