Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.03.2011 11:59:00

Odchod ministra Dobeše je nevyhnutelný

Odchod ministra Dobeše je nevyhnutelný

Ministr školství se rozhodl přes kritiku veřejnosti i samotného premiéra zaměstnat extremistu pana Ladislava Bátoru jako svého poradce.

Je to další z vážných selhání ministra Dobeše, které svědčí o nevyhnutelnosti jeho odchodu.

Dostatečným důvodem pro odchod ministra Dobeše by byla už paralýza čerpání evropských fondů pro vzdělání a vědu pod jeho taktovkou, zmatená personální politika, rozkládající se úřad ministerstva, nedomyšlené a nekoncepční kroky při reformě vzdělávacího systému či ignorování rozsudku Evropského soudu pro lidská práva o segregaci romských dětí, které hrozí další mezinárodní ostudou. Výčet kroků ministra Dobeše, které prohlubují krizi českého školství, by šlo doplnit o řadu dalších. Zaměstnání extremisty jakožto poradce je však více než manažerským selháním. Ladislav Bátora je bývalý kandidát za prokazatelně extremistickou Národní stranu a člověk s postoji, které jsou v přímém rozporu s principy otevřené společnosti. Jeho zaměstnání jako poradce ministra je tou nejhorší zprávou pro všechny učitele a rodiče, kteří denně vedou své děti k toleranci, úctě k jinakosti a lidským právům.

Ondřej Liška, předseda Strany zelených

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama