Ondřej Liška

  • Jihomoravský kraj
  • Výbor pro evropské záležitosti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,98. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2011 15:01:00

Písemné výzvy se ukázaly jako málo účinné, je nutné vyjádřit veřejný nesouhlas

Písemné výzvy se ukázaly jako málo účinné, je nutné vyjádřit veřejný nesouhlas

Zelení pořádají s občanským sektorem manifestaci za odchod Ladislava Bátory i všech, kteří ho kryjí

Protestní shromáždění, k jehož účasti se na sociální síti Facebook přihlásilo již téměř 1300 lidí, se uskuteční 1. září v 15 hodin za budovou ministerstva školství na Maltézském náměstí u příležitosti začátku nového školního roku.

Smyslem shromáždění je dát jasně najevo nesouhlas s fašizujícími a antisemitskými tendencemi vysokého ministerského úředníka Bátory a odsoudit politické krytí, které těmto aktivitám poskytuje ministr školství i sám prezident republiky.

Na demonstraci promluví předseda Židovské obce Praha František Banyai, pedagog a iniciátor petice Ne Bátorovi Radek Matuška, zástupci občanských iniciativ a osobnosti veřejného života.

„Ladislav Bátora je prokazatelně spojen s fašizujícími organizacemi, oslavuje antisemitské knihy a nikdy se nedistancoval od spolupráce s popírači romského i židovského holokaustu. Takový člověk nemá v jakékoliv funkci na ministerstvu školství co pohledávat,“ konstatuje předseda Strany zelených Ondřej Liška.

Za odvolání Ladislava Bátory se přitom postavila nejen řada nevládních organizací, ale také skupina senátorů a např. Svaz osvobozených politických vězňů a pozůstalých v ČR, který vznikl v květnu roku 1945 z bývalých vězňů nacismu.

„Postoj ministra školství Josefa Dobeše je alarmující. Předseda vlády Petr Nečas by měl zvážit, zda si ve svém kabinetu chce držet ministry, kteří dávají ve svých rezortech útočiště aktivistům s antisemitským a fašizujícím smýšlením. V jiných zemích by takový ministr již dávno musel skončit. Ještě skandálnější je ovšem podpora těchto krajně pravicových aktivit ze strany hlavy státu, “ dodává Ondřej Liška.

„Písemné výzvy se ukázaly jako málo účinné. Jsme přesvědčeni, že je nutné vyjádřit veřejný nesouhlas s tím, aby na ministerstvu školství a kdekoliv jinde ve státní správě pracovali lidé, kteří se hlasí k nenávistným myšlenkám, antisemitismu a intoleranci. Krajní pravice je v Evropě na vzestupu a je nutné mu aktivně bránit,“ uzavírá mistopředsedkyně Strany zelených Petra Kolínská.

Demonstrace za odvolání Ladislava Bátory

Čtvrtek, 1. září 2011 v 15 hodin, Maltézské náměstí 2, Praha

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama