Ondřej Profant

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

12.02.2021 16:26:30 - Tedy99

Co teď bude?

Doteď byl opatřeních vlády chaos, často jsem váhal, co vlastně ještě platí. Ale teď jsem ztracen úplně. Když nebude nouzový stav, všechna opatření vlády se ruší? A to teď budou opatření zavádět hejtmani na úrovni krajů? To bude strašně chaotické. Pak je tu ještě otázka, zda budou i nadále platit kompenzace, které se aspoň částečně vláda snaží v době vyhlášení nouzového stavu vyplácí? A poslední důležitá věc. Jak máme vědět, jak dlouho rozvolnění opatření vydrží? Protože je fakt na hlavu, když rozjedete provoz a za týden či dva ho musíte zase zavřít.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

12.02.2021 19:05:32 - Ondřej Profant
1) Ano, všechny opatření vlády přestanou v pondělí platit.2) Avšak vláda má možnost vydat nová opatření. Rozdíl je, že tentokrát je musí zdůvodnit. Může tedy říci: "Roušku v obchodech", "maximálně tolik a tolik zákazníkyů na plochu", avšak nemůže uzavřít obchod jen proto že chce. Situace již byla zcela neúnosná. Zcela nerizikové prodejny (tam kde je typicky 1-2 zákazníci) byly zavřené, protože vláda byla líná vydefinovat přesná pravidla.
3) Ministryně přislíbila, že v pondělí schválí nové kompentazce. Opět je zde problém, že se kompenzovali např. nájmy, avšak již ne hypotéky. Lidé neměli rovné podmínky.4) Od začátku voláme po stabilních a udržitelných opatřeních jako mají například v Dánsku. Plošné zavírání všeho je hrozné, protože nejsou základní služby (nekoupíte si boty) a mnoho lidí nemá příležitost k výdělku.

Zde je článek k minulému prodlužování nouzového stavu: https://www.profant.eu/2021/nouzovy-stav.html