Ondřej Profant

  • Piráti
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

07.08.2018 10:40:02 - ElizabethK.

ochrana osobních údajů

Dobrý den, chtěla jsem se objednat na profesionální focení a v obchodních podmínkách se dočetla, že fotografka může fotky dále použít pro svou propagaci, a to bez předchozího písemného souhlasu zákazníka. Údajně podle § 85 zákona 89/2012 Sb. To není v rozporu s nařízením GDPR? A pak asi před týdnem mi zas někdo volal kvůli nějakému průzkumu, a když jsem se ho ptala, kde vzal moje číslo, bylo mi sděleno, že bylo náhodně vygenerováno, což je podle mě lež. Nemělo by tomu nařízení o ochraně osobních údajů udělat přítrž? Děkuji za pomoc.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

07.08.2018 12:05:21 - Ondřej Profant
Dobrý den,
pokud fotografce udělíte souhlas se zpracováním (třeba i v rámci nákupu služeb), tak je může použít. Avšak díky GDPR tento souhlas můžete kdykoliv odvolat. Klidně ihned.

Pokud vás někdo obtěžuje telefonem, tak to rovnou nahlašte Úřadu pro ochranu osobních údajů. Ten to prošetří (a pravděpodobně zjistí, že generování čísla je výmluva).