PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.07.2021 16:35:00

Je klíčové, aby se Sněmovna sešla k důležitým sociálním zákonům

Je klíčové, aby se Sněmovna sešla k důležitým sociálním zákonům

Česká strana sociálně demokratická prosazuje, aby ještě do říjnových voleb do Poslanecké sněmovny zákonodárci dolní komory parlamentu stihli projednat co možná nejvíce legislativních návrhů, zlepšujících situaci občanů České republiky.

 Poslankyně a poslanci ČSSD jsou připraveni aktivně podpořit svolání a programy mimořádných schůzí Poslanecké sněmovny, které budou ku prospěchu zejména nízkopříjmových zaměstnanců či seniorů, ale i úpravu ošetřovného a otcovské dovolené, které se týká všech zaměstnanců.

I proto je pro nás naprosto stěžejní projednat již v pátek 30. července ve 3. čtením valorizaci důchodů, což je priorita nejen Ministerstva práce a sociálních věcí pod vedením Jany Maláčové. Chceme, aby se penze zvýšily už od příštího roku a aby byly více spravedlivé a pokrývaly aspoň trochu citelný nárůst životních nákladů starších spoluobčanů. Jde nám o důstojnou životní úroveň seniorů nyní i v budoucnu.

Vedle odpovídajícího navýšení důchodů seniorům, kteří celý život pracovali či vychovávali děti, jsou pro nás zásadní také další zákony z dílny MPSV. Patří mezi ně zejména zákon o dětských skupinách a zákon o sociálně právní ochraně dětí. „K těmto návrhům a k ošetřovnému a otcovské dovolené se našim poslancům podařilo shromáždit dostatek podpisů pro svolání mimořádné schůze PSP na středu 28. 7.,“ dodává poslankyně za ČSSD a místopředsedkyně Výboru pro sociální politiku Alena Gajdůšková.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama