PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.07.2010 8:41:00

Návštěva Srebrenice byl silný emotivní zážitek

Návštěva Srebrenice byl silný emotivní zážitek

Alena Gajdůšková vedla českou delegaci na pietním aktu ve Srebrenici.

Senátorka Alena Gajdůšková byla v čele české delegace, která se zúčastnila pietního aktu ve Srebrenici. Tento pientní akt se konal u příležitosti 15. výročí genocidy více než 8000 bosenských obyvatel Srebrenice a jeho součástí bylo i pohřbení 775 nově identifikovaných obětí.

"Byl to velmi silný emotivní zážitek," tak zhodnotila návštěvu vzpomínkové akce ve Srebrenici 1. místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková. "Ještě v této době není situace na západním Balkáně jednoduchá a tento pietní akt byl velice závažným krokem, protože se ho zúčastnili zástupci mezinárodních společenství, všichni prezidenti současným balkánských republik, francouzský ministr zahraničních věcí, účastníkem byl také turecký premiér a mnozí další. Mezinárodní společenství tak dalo jasně najevo, že zločiny podobného  typu jsou nepřijatelné," dodala Alena Gajdůšková.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama