PaedDr. Alena Gajdůšková

Vždy na Vaší straně!
  • SOCDEM
  • Zlínský kraj
  • krajská zastupitelka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,46. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.03.2019 13:27:12 - nodřej kvapný

Myslítete, že vaše důchodová komise přijde vůbec s nějakým návrhem důchodové reformy?

Nebo to ani nemáte do konce volebního období v plánu? ČSSD už je u moci dost dlouho na to, abyste s něčím přišly. Nemyslíte?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

25.03.2019 12:54:21 - PaedDr. Alena Gajdůšková
Děkuji za dotaz. Cílem důchodové komise  je přinést návrhy  opatření, která zajistí spravedlivé a důstojné  důchody  dnes i v budoucnu. To znamená udržitelnost průběžného  systému důchodového pojištění. To si přece přejeme všichni.  ( Zřejmě kromě těch, kteří už léta usilují o  "vývar" ze správy  penzijních fondů,  které prosazuje pravice.)   Cílem je ale také navrhovaná opatření domluvit tak, aby měla  širokou politickou podporu a neměnila se s každou novou vládou.

Vzpomeňte si, co se vůči důchodcům dělo za vlád pravice a co dělala sociální demokracie. Za vlády ČSSD se důchody nejen pravidelně zvyšovaly, ale také jsme prosadili valorizaci důchodů, pak úpravu valorizačního vzorce, kterým se navýšení zvýšilo o stovky korun. Náš byl i první návrh na navýšení důchodů o pevnou částku nad valorizaci, kterým se posílily ty nejnižší důchody. Nikdo jiný pro důchodce neudělal  a neudělá tolik, co sociální demokracie. O tom se můžete přesvědčit, když se podíváte na fakta. Přeji všechno dobré.