PaedDr. Ladislav Jirků

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.04.2010 20:12:29

Řady TOP 09 rozšířil Václav Jehlička

Řady TOP 09 rozšířil Václav Jehlička

Novým členem regionální organizace TOP 09 pro Jihlavsko se stal senátor a bývalý ministr kultury Václava Jehlička. Dvaašedesátiletý politik je původní profesí učitel a v letech 1990 – 1998 a 2001 – 2002 plnil roli starosty Telče.

 V tomto městě žije, je otcem čtyř dcer a jednoho syna. Jehlička se dosud nevyjádřil, zda bude za TOP 09 kandidovat v říjnových volbách do Senátu, v němž působí nepřetržitě od roku 1994.
„Obyčejný venkovský senátor – jak sám sebe Václav Jehlička kdysi v rádiu označil – je neobyčejný člověk s výrazným regionálním cítěním. A velmi přesným odhadem vývoje. Tak jsem ho poznal, když pomáhal se založením Vyšší odborné školy v Jihlavě, stejně tak pomáhal v dlouhém procesu vzniku veřejné Vysoké školy polytechnické Jihlava. Jeho aktivity jsou samozřejmě mnohem širší, vždy mu však jde o jeho region. Vstup Václava Jehličky do TOP 09 upřímně vítám,“ uvedl lídr rektor VŠPJ Ladislav Jirků, lídr TOP 09 pro sněmovní volby na Vysočině.
Jehlička byl dlouholetým členem KDU – ČSL, z níž vystoupil v říjnu loňského roku. Na svých internetových stránkách tento krok objasňuje: „Především se nenaplnily mé představy, že strana bude integrujícím prvkem mezi pravicovými subjekty na naší politické scéně. Nepřátelské postoje současného vedení KDU – ČSL k TOP 09, namísto velkorysosti  a podání ruky ke spolupráci, jsou pro mne zklamáním.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama