PaedDr. Milada Halíková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.08.2013 15:49:45

Bývalé "ocelové srdce republiky" dusí nezaměstnanost

Bývalé "ocelové srdce republiky" dusí nezaměstnanost

Vyjádření Milady Halíkové, poslankyně PČR (za KSČM), k nezaměstnanosti v Moravskoslezském kraji.

Vysoká nezaměstnanost provází život stovek rodin v regionu, který byl ještě před čtvrtstoletím znám jako "ocelové srdce republiky". Náhradu za často účelové omezení těžby černého uhlí a výroby oceli se nepodařilo zajistit, prosperující státní statky a JZD, včetně přidružené výroby, skončily. Minulé vlády nevěnovaly tomuto regionu téměř žádnou pozornost. V kraji přibývá lidí, kteří dlouhodobě nenacházejí práci. To s sebou nese zvýšenou kriminalitu, z kraje se lidé stěhují do jiných regionů, přibývá prázdných bytů a těch, kteří se stěhují na ubytovny. Kraji hrozí další nezaměstnanost v důsledku vývoje cen uhlí a oceli na světových trzích.

Na složitost situace reaguje Moravskoslezský kraj. Jednání již v červnu proběhlo bez zájmu poslanců bývalé vládní koalice. Východiska hledá kraj společně s tripartitou a nově ve spolupráci s vládou Jiřího Rusnoka. Pod vedením ministra Jiřího Ciencialy zahájil práci "krizový štáb".

I to jsou důvody, proč poslanci KSČM odsoudili vládu Petra Nečase a naopak podpořili vládu Jiřího Rusnoka.

Milada Halíková, poslankyně PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama