PaedDr. Milada Halíková

ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

26.05.2013 23:18:05 - Řehoř

Odpověď na dotaz

Četl jsem článek o vzdělání,ale myslím,že v tom bude mít každá další vláda spousty problémů.Je to tím,že dne se dá i titul sehnat jinak než octivými znalostmi,ale to je věc škol,koho vypouští do světa.To mě ani netrápí tolik jako to,že dnes když chcete pořádného dělníka,který opravdu něco umí,tak nemáte šanci.Nedává se možnost těmto lidem se něco naučit.Proto říkám,že i když bude možnost otevřít více provozů,tak nejsou řemeslníci.Dříve např.soustružník nebo frézař, to mělo zvuk,ale dnes má každý pocit,že být "jen"vyučen je ostuda.Každý chce mít maturitu a k čemu,když nemá hlavu na víc.Hlavně,že bude u lopaty človíček,který bude s tou lopatou mluvit anglicky.Potápí se vše co mělo úroveň a zvuk v cizině.Ano,kdo má na to hlavu a nejde mu jen tzv o titul,tak to uznávám,ale dělat školu jen proto,abych měl titul a neuměl ani to co umí tzv obyčejný dělník je smutné.Já jsem si dobrého dělníka vždy vážil,uměl to co já znal z teorie a rád jsem se i ty jeho věci naučil,abych ke svému vzdělání mohl mluvit do práce dělníka.Ale jak dnes technik může něco říci,když nepozná ani kvalitní svár??O tom to všechno je a co budete dál s tímto problémem dělat??Děkuji

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

29.05.2013 11:40:25 - PaedDr. Milada Halíková
Je smutnou skutečností, že po roce 1990 byla zrušena řada středních odborných učilišť a postupně se téměř vytratila některá řemesla. Nedostatek kvalifikovaných řemeslníků různých profesí se již na pracovním trhu projevuje. V poslední době jsou mnohé učňovské obory znovu otevírány a najdou se i firmy, které je opět začínají podporovat. Myslím, že plánování v tomto směru mělo své opodstatnění a nebylo nutné rozbourat "za každou cenu" to, co fungovalo.

Milada Halíková