Pavol Lukša

č. 1, Moravskoslezský kraj
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,99. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

09.03.2013 12:04:03 - Oldřich Hladký

odpověď panu Hladkému

Pane poslanče,

jsem voličem strany TOP09. Zajímá mě Váš postoj k prohlášení prezidenta republiky při jeho inauguračním projevu týkající se kritiky většiny médií. Předpokládám, že jste netleskal při ohlašování prvních dvou bodů projevu hlavy státu, alespoň jsem žádný potlesk neslyšel. Tleskal jste při vyhlášení třetího bodu? K této otázce mě také včera inspiroval velký billboard V Ostravě- Porubě, na kterém nás, voliče, ujišťujete spolu s Radegastem a Ondrášem, že „tady se krást nebude“. Věřím proto, že jste se nepřipojil k ostatním zákonodárcům při prohlášení týkající se omezení svobodného působení médií.
Je boj proti rozkrádání a korupci ve státní správě stále programem TOP09? Nevyžaduje tento boj právě nezávislý, ničím neomezovaný mediální projev umožňující soustavné upozorňování na korupci?
Děkuji za Vaši odpověď na předložené otázky.

S pozdravem
Oldřich Hladký

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

16.07.2013 22:05:36 - Pavol Lukša
 

Vážený pane Hladký, mohu Vás ujistit, že vždy budu vystupovat proti omezování svobody médií, které chápu jako základní atribut demokracie. I když vím, že se média často pletou, zkreslují informace a mohou být využity jako nástroj politického boje, omezování jejich svobody by bylo cestou do pekel. Transparentnost veřejných rozpočtů a opatření proti korupci jsou zásadním bodem programu TOP 09. Činnost médií v této věci nevidím tak zásadně jako Vy, ale to nic nemění na tom, že v pohledu na jejich svobody se nelišíme.