Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.01.2014 11:54:53

Jan Palach

Jan Palach

Dne 16. ledna 1969 se v Praze na Václavském náměstí zapálil Jan Palach a o tři dny na následky popálenin zemřel.

Nejen já si myslím, že by jsme měli památku Jana Palacha uctít, protože to byl člověk, který zaujal negativní stanovisko vůči zavedené cenzuře, nesvobodě slova a vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa. Mnozí lidé rezignovali na vstup vojsk Varšavské smlouvy do Československa, ale Jan Palach, student s levicovým smýšlením, se s tímto nesmířil. Nesmířil také s tím, že byly de facto silou zastaveny započaté reformy pražského jara 1968. Neměli bychom uctít jen památku Jana Palacha, ale měli bychom i vzpomenout na Jana Zajíce a Evžena Plocka, kteří zvolili stejný protest jako Jan Palach.

V minulosti jsme několikrát zapomněli na to, jaké ideály a cíle jsme si vytýčili. Máme svobodu, chraňme si ji a nikdy se jí nevzdejme.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 1 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama