Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.01.2018 1:42:28

Jiří Drahoš a Organizace islámské spolupráce

Jiří Drahoš a Organizace islámské spolupráce

Znepokojujícím faktem je, že se pan Drahoš angažoval v islámských konferencích pro prominenty z arabských zemí (OIC - Organizace islámské spolupráce - Organization od Islamic Cooperation ).

OIC, neboli Organizace islámské spolupráce sdružuje cca pětačtyřicet muslimských zemí. její snahou je být kolektivním hlasem islámského světa, chránit zájmy muslimů a zajistit jejich rozvoj. Jedná se o největší mezinárodní organizaci mimo Organizaci spojených národů. Roku 2005 si tato organizace vytyčila za cíl dosáhnout kriminalizace "urážek" islámu. A de facto k tomuto prosazení plánu se využívají i různé formy protestů. Mimochodem, členem této organizace je například Saudská Arábie, která neustále porušuje základní lidská práva.
OIC – Organizace islámské spolupráce se bohužel nevzdala myšlenek práva šaría.

Jiří Drahoš měl prý podpořit konferenci s názvem Překonávání globálních hrozeb: Posilování interkulturního dialogu, stability a míru. Onu konferenci s Akademiíí věd pořádala zmíněná Organizace islámské spolupráce. Na této konferenci seděl údajně pan Drahoš vedle velvyslance Turecka Bigaliho (http://data.abicko.avcr.cz/2016/03/index.html).

Ahmet Bigali měl roku 2016 velký zájem na tom, aby byla známá česká právnička vyšetřována příslušnými úřady za slova o islámu, který na sněmovním semináři přirovnala i k nacismu.

Takže Ahmet Bigali vyzýval k vyštřování člověka, který zcela demokraticky vyjádřil svůj názor na islám a Jiří Drahoš se tímto člověkem bavil na konferenci, kterou pořádala Organizace islámské spolupráce. Panu Drahošovi asi evidentně nevadí, že v Turecku byli a jsou stále pronásledovaní lidé i z akademické půdy kvůli svým názorům. Proč pan Drahoš, který neustále mluví o demokracii, podpořil konferenci, kterou pořádala OIC? Proč se pan Drahoš ochotně stýká s lidmi z islámského světa? Zmínil se J. Drahoš na této konferenci o lidských právech? Proč se Jiří Drahoš stýká s politikem, který je ze země, kde se zavírají desítky lidí kvůli svým názorům?

Pokud má J. Drahoš přátelské kontakty na různé lidi z Organizace islámské spolupráce, tak bychom si měli položit otázku,proč tomu tak je. A hlavně, zda-li toto pro nás znamená nějaké nebezpečí. Ať si každý odpoví sám.
Já za sebe říkám, že „tato země je naše“.

Mimochodem, Výroční zpráva o islamofobii Organizace Islámské Spolupráce z roku 2015 , uvádí na prvním místě mezi nějvětšími problémy pro Islámský svět výroky a postoj prezidenta ČR Miloše Zemana . Na druhém místě uskutečnění a následky události v redakci Charlie Hebdo.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama