Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

14.03.2017 17:27:28

Nelogická pozitivní diskriminace menšin aneb Krajní pravice na vzestupu

Nelogická pozitivní diskriminace menšin aneb Krajní pravice na vzestupu

Evropský soudní dvůr rozhodl, že zaměstnavatel může zakázat muslimské šátky. Tím pádem mohou zaměstnavatelé v zemích EU svým zaměstnancům zakázat jak muslimské šátky, tak i další součástí oblečení, které jsou náboženskými symboly.

O tomto rozhodl evropský Nejvyšší soudní dvůr. Je nutné dodat, že Verdikt soudu není závazný pro justici členských zemí EU.

V mnoha zemích Evropy a zejména členských státech EU hrajou klíčovou roli zejména muslimské šátky. Stačí zmínit Nizozemsko, ve kterém se dne 15. března odehrají parlamentní volby. A právě klíčové téma těchto voleb jsou muslimští přistěhovalci, na které neustále poukazuje Geert Wilders, který jde do voleb se Stranou pro svobodu s heslem „Netherlands ours again!“, tedy Nizozemí bude opět naše. Samozřejmě, že můžeme zmínit i další zemi. A to Francii, kde prezidentské volby takzvaně klepou na dveře. I tady bude jedno z klíčových témat muslimská migrace.

Evropa se mění. A to hlavně díky muslimské migraci, se kterou si členské státy Evropské unie zatím neví rady. Položme si otázku, zda-li se tímto členské státy Unie mění k lepšímu. Myslím, že nikoli, když na islámský radikalismus odpovídá mnoho politických stran a aktivistů taktéž radikalismem, ale v mírnější podobě. Určitě se shodneme na tom, že odpovídat na radikalismus opětovným radikalismem v jakékoli formě je špatné. Na druhou stranu, co mají dělat lidé, kteří jsou i fyzicky napádáni přistěhovalci ( a prosím, neříkejme, že tomu tak není) v zemích s vysokou koncentrací migrantů, když vidí, že mají u svých státních institucí pramalé zastání? Mnoho takových lidí se prostě přidá i k radikální pravici. A zdůrazňuji, že i levicově založení lidé, viz Francie.

Evropa už nikdy nebude taková jaká byla. Dokud bude v mnoha státech fungovat zcela nelogická pozitivní diskriminace menšin, tak i nadále můžeme očekávat, že pravicově populistické strany budou v zejmnéna v členských státech EU na vzestupu. Ať se úředníci v Bruselu nezlobí, ale to, že v Evropě začíná být na vzestupu i krajní pravice je zejména jejich vina. Neboť oni zavdávají příčinu k vzestupu krajní pravice. Až začnou vysocí úředníci Bruselu prosazovat rovnost a práva všech občanů stejně a nebude docházet k pozitivní dikriminaci menšin, tak v tomto momentu bude krajní pravice ztrácet podporu obyvatelstva. Samozřejmě zjednodušeně řečeno.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama