Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.04.2016 20:08:47

Ukrajina se svými činy přibližuje k tomu, co se dělo za Třetí říše

Ukrajina se svými činy přibližuje k tomu, co se dělo za Třetí říše

Prezident Ukrajiny Petro Porošenko podepsal zákon, zakazující uvádět na Ukrajině ruské filmy, které vznikly od roku 2014 dále.

Obávám se, že Ukrajina spěje čím dál tím více k podobě státu s totalitními prvky. V demokratickém státě, který usiluje o vstup do Evropské unie není možné, aby se zakazovaly filmy. Konkrétněji ruské filmy.


Je zarážející, že čelní představitelé EU neprotestují proti zákonu, který podepsal ukrajinský prezident. Vždyť tím se Ukrajina neustále vzdaluje od demokratických měřítek civilizovného státu. Ale jak vidíme, představitelům Evropské unie toto nikterak nevadí.

Považuji za důležité zdůraznit, že v zákonu, o kterém je řeč, je Rusko zmiňováno jako stát – agresor, který prý anektoval, či dokonce okupoval Krym. Jen pro upřesnění. Krym byl vždy ruský, nikdy Ukrajině nepatřil. A toto je můj osobní názor. Rusko se nikdy nedopustilo žádné okupace, či anektování Krymu. Pokud mluvíme o okupaci, tak ta vypadá zcela jinak.

Kyjevská vláda, která po Majdanu vyprovokovala občanskou válku proti svým obyvatelům, čím dál tím více stupňuje svou totalitu. Teď opravdu stačí, aby se na kyjevském náměstí začaly pálit knihy s rukými autory, vlajky ruska a bylo ničeno vše, co připomíná Rusko. A máme tady shodu s tím, co se dělo v dobách Třetí říše.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama