Petr DROZDÍK

V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.
  • NEZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.09.2014 17:57:30

Za závažné zločiny na dětech jsem pro trest smrti.

Za závažné zločiny na dětech jsem pro trest smrti.

Trestná činnost páchána na dětech je ta nejzávažnější a nejodpornější s jakou se vůbec můžeme setkat. Případů přibývá a mne se honí hlavou otázka, kdy už konečně začneme k takovýmto zločincům jednat razantněji?

Případ zavražděné Elišky Kožnerové z Klášterce nad Ohří mi nahání husí kůži. Je mi k vzteku, jsem znechucen a cítím se bezmocný. 


Případů takového typu bohužel neustále přibývá a já cítím, že jsme jako rodičové proti takovýmto zločincům bezradní. Naše možnosti jak uhlídat své děti, jak je ochránit před devianty, násilníky, kuplíři a podobnými zločinci jsou vzhledem ke statistikám této trestné činnosti velmi slabé.

Co můžeme dělat? Jak můžeme minimalizovat riziko únosu našich dětí? V dnešní době sice máme na trhu několik možností, kdy lze sledovat své dítě např. pomocí GPS. Jsou to však zpoplatněné služby, které si nemohou dovolit všichni. Můžeme své děti doprovázet do škol a zase je vyzvedávat, ale ne u všech je to reálné. Ne všichni mají takovou práci, že si mohou tento „nadstandard“ dovolit.

Snad jediným řešením by bylo posílení policejních složek, které by u škol hlídkovaly a dohlížely nad bezpečností našich dětí, ale i to není stoprocentní, to všichni dobře víme.

Co mne však trápí nejvíc, je fakt, že na takové typy zločinců, kteří vraždí naše děti, znásilňují je a zneužívají, jsou naše zákony krátké. Neumíme takové „lidi“ trestat adekvátně. Vím, že se s některými tímto názorem dostanu do křížku, ale jsem pro zavedení trestu smrti. „Člověk“ který zavraždí dítě, bezbranné malé dítě, které se neumí a ani nedokáže bránit, si nezaslouží žít. Můžeme tady hovořit o tom, že nikdo nemá právo vzít druhému život, ale pro mne je takový – a budu schválně slušný, ačkoliv ve mne vře plný hrnec neslušných výrazů - „člověk, nezdarem přírody“. Nechce se mi ani použít výraz „nemocný člověk“, protože bych urazil spoustu jiných lidí.

Jsem pro, aby za trestný čin vraždy dítěte byl trest smrti. Jsem pro, aby za trestný čin znásilnění či zneužívání dětí byl minimálně trest doživotního odnětí svobody bez možnosti podmínečného propuštění, bez možnosti amnestie.


DROZDÍK PetrFacebook: https://www.facebook.com/pages/Drozdík-Petr/567335770040353 
Blog iDNES: http://drozdik.blog.idnes.cz/
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama