Petr DROZDÍK

V trpělivosti a harmonii je skutečná síla.
  • NEZ
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,65. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

22.04.2014 15:24:59 - ronykver

nové strany

Strany, obzvlášť před volbami, rostou jak houby po dešti. A před těmi evropskými volbami všechny strany hrají především na strunu nacionalismu, české suverenity apod. Můj dotaz zní, jak se liší stran typu Suverenity, Republika, apod? Proč jste se třeba nespojili?

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

22.04.2014 18:00:15 - Petr DROZDÍK
 Dobrý den přeji,
prvně k Vaší připomínce na nárůst politických stran. Republika především nevznikla účelově před volbami do Evropského parlamentu, tuto myšlenku měli zakladatelé (bývalí poslanci za Věci veřejné) již delší dobu. Tím bych zároveň navázal na Váš konkrétní dotaz. 

Jak již bylo několikrát publikováno, stranu Republika založili bývalí poslanci za stranu Věci veřejné, kteří se tak rozhodli poté, co jim bylo znemožněno pokračovat ve své práci, v myšlence, pro kterou do této strany dříve vstoupili. Tito zakladatelé a kolegové nesouhlasili např. se sloučením Věcí veřejných s Úsvitem pana Okamury v rámci voleb do Poslanecké sněmovny, tudíž by bylo nelogické, aby nastalo nějaké jiné sloučení i po těchto volbách.

Republika má jasnou vizi, program, který má za sebou roky tvrdé práce a v tomto programu chce Republika i nadále pokračovat.