Petr Holeček

  • STAN
  • Kralupy nad Vltavou
  • zastupitel města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,76. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.10.2018 21:29:00

Čest těm, kteří se před sto lety o vznik státu Čechů a Slováků zasloužili

Čest těm, kteří se před sto lety o vznik státu Čechů a Slováků zasloužili

Komentář na facebookovém profilu ke stému výročí republiky.

Dnes jsme oslavili 100 let od vzniku Československa. Pro mnohé naše rodiče a předky to byl svátek oslavující touhu po svobodě a o národní a státní identitě. O vzniku dlouho očekávané, svobodné a demokratické republiky. O hrdinství legionářů a vojáků v první světové válce. O hledání a nalezení národních vzorů vzdělanosti, cti a národní a mezinárodní úcty - Masaryka, Beneše, Štefánika. 

Toto a další aspekty vzniku ČSR vedly pak k semknutosti občanů československého státu v období fašistické okupace, sovětské anexe i v období komunistické totality. Pokusme se v sobě oživit tyto historické odkazy, které jsme po 28.říjnu 1918 dostali do vínku. Málokterý národ má takovéto demokratické tradice, tak těžce, ale slavně vybudovanou svébytnost. Čest těm, kteří se před sto lety o vznik státu Čechů a Slováků zasloužili! A nikdy na tento svátek nezapomeňme.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama