ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.08.2016 6:33:00

Německo nadřazuje mezinárodní právo svým hospodářským zájmům

Německo nadřazuje mezinárodní právo svým hospodářským zájmům

„Ruská zahraniční politika je v posledních letech hnána především jakousi nostalgií po velmocenském postavení dřívějšího Ruska, jakoby bipolárním světě...

....a snaží se svými kroky nějakým způsobem vrátit Rusko do hry, ať je to na Ukrajině, ať je to v Sýrii, ať je to kdekoli jinde,“ uvedl Petr Ježek v pořadu Události, komentáře na ČT24 věnovanému nové eskalaci napětí mezi Ruskem a Ukrajinou.

Petr Ježek také komentoval vyjádření ruského ministra zahraniční Sergeje Lavrova, podle něhož prochází rusko-německé vztahy nejkomplikovanějším obdobím od sjednocení Německa. To je podle Lavrovových slov spojeno s problémy, které se projevily během ukrajinské krize, ale hromadí se už dávno a odrážejí hluboké systémové defekty evropské architektury.

„A pokud jde o to, co říká Lavrov, tak v tom vidím skrytou výhrůžku vyslanou Německu. Pokud se Německo bude brát za mezinárodní právo a za Ukrajinu, tak pak ekonomické vztahy s Ruskem, na kterém má Německo samozřejmě také zájem, nebudou dobré.“

„Nemyslím si, že Německo je svázáno evropskou politikou. Německo jako demokratický stát, nejsilnější stát Evropské unie, přinejmenším ekonomicky, tuto politiku do značné míry vytváří a vytváří jako demokratický stát tak, že se bere za mezinárodní právo. Takže to není tak, že by Německo bylo ve vleku nějaké unijní politiky,“ prohlásil Petr Ježek.

Z osobního webu europoslance.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama