Petr Martan

Bez politické příslušnosti
  • SPOZ
  • Čkyně
  • zastupitel obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.04.2018 18:21:14

Slova proti antisemitismu jsou málo

Slova proti antisemitismu jsou málo

Dne 22. dubna 2018 se na různých místech v Evropě konala veřejná setkání proti antisemitismu. Jedním z nich byl protestní pochod Prahou a demonstrace proti antisemitismu: transparenty, hesla, proslovy a petice.

 

Ve všem však scházelo deklarovat, že jsou proti míchání židů a křesťanů s muslimy - jako nejvýznamnější prevence antisemitismu. V Čechách snad žádný antisemitismus není, alespoň jsem to nezaznamenal. Místo toho ale máme občany, kteří chtějí přijímat migranty z arabských zemí, z nichž jsou všichni věřící v islámské náboženství. Ti věří, že jenom jejich náboženství je to pravé a že židovské a křesťanské náboženství není pravdivé. Korán jim říká, že mají své náboženství rozšiřovat i násilím. Stoupenci Islámu se nadřazují nad Evropany. My jsme u nich zdegenerovaná rasa, která je nemorální a nerozmnožuje se. Jdou sem z Alahovo pověření se rozmnožovat a islamizovat Evropu. Proto je paradoxní se scházet na protestu proti antisemitismu ve Valdštejnské zahradě , kde nezaznělo nic proti přijímání migrantů.

Ve Čkyni na Šumavě máme obnovenou židovskou synagogu a nikomu nevadí. To, že občané houfně nenavštěvují kulturní akce motivované židovským náboženstvím, to ještě není projev antisemitismu. Jde jen o masový veřejný projev občanů, kteří se nechtějí identifikovat s žádným náboženstvím. Na jeden místní antisemitický moment však ani po letech nemohu zapomenout. Bylo to r. 2015, kdy do Evropy přišlo milión muslimů. V této době se konala v synagoze ve Čkyni vernisáž výstavy k holokaustu. Představitelka zdejší synagogy zahájila výstavu tím, že znectila prezidenta České republiky a vyzvala nás přítomné, aby jsme muslimy - "antisemitické invazní migranty" - si brali přímo do rodin. A zároveň zřetelně naznačila, že kdo takto sluníčkářsky nesmýšlí, tak je buran jako Zeman.

Petr Martan

ředitel Komunity pro duchovní rozvoj, o.p.s. ve Čkyni

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama