Petr Šimůnek

Připraven na volební kampaň
  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2017 4:33:00

Máslové království

Máslové království

Bylo, nebylo jedno království ve střední Evropě, sice malé, zato ale bezvýznamné. Mělo svého krále i opravdovou a nefalšovanou, ukázkově neschopnou vládu. Trvalo teprve 27 let, ale povoralo a zničilo co mohlo.

 V každém království má pantáta nějakou tu kravičku a když se vrací z práce domů, už se těší na krajíc chleba pomazaný máslem a hrnek mléka k tomu. Tohle království je, ale výjimečné, nepotřebovalo žádnou válku, aby bylo zničeno. Prostě a jednoduše vstoupilo do Evropské Unie. To bylo v době, kdy měl drak ještě jen 15 hlav. A za každý vstup se platí, nebo ne? Naše království dostalo jako darem za vstup do Evropské unie kvóty, a tak začalo likvidovat zvířátka, myslím tím ta hospodářská, ne vládu. A dnes nestačíme zírat na důsledky. Prý na Vánoce nebude mléko, smetana a na máslo budeme jen vzpomínat, možná že ti bohatí se k němu nějak dostanou.

Přemýšlel jsem, jak je možné, že si vláda nerozumí se svým lidem. Jestli to nebude tím, že se rekrutuje z těch bohatších a prostě těm ostatním deseti miliónům poddaných nerozumí a rozumět nechce, a to je podstatné. Vláda má i zajímavé složení, jedno nejmenované hnutí vede prý lidový miliardář, který touží mít kontrolu nad každým občanem a k tomu mu slouží nejrůznější hlášení, která nezdržují jen od práce. Sociální demokracie se rozpadla už před volbami a ona sama má tři krále „Zvorálka“, „Neschopu“ a ten třetí vystudoval práva v Plzni.

Co udělali a dále chtějí dělat lidovci, ví jen pán bůh a Sudetoněmecký landsmanšaft. Dobře, tak nebude máslo, ani mléko, aby vláda neztratila lesk a přitažlivost voličů, zřejmě bude v příštím roce chybět i cukr, možná by nebylo špatné zpoplatnit kyslík, ale ten se musí nejdříve zprivatizovat. Prý se chystá i opatření vlády přestat dovážet nekvalitní potraviny ze zahraničí.

Takovou vládu miluju, ale občan nesmí vyjet za hranice a tam si potraviny nakoupit v mnoha případech levněji a nedej bože tyto potraviny ochutnat. To se potom špatně poslouchá vláda, u které už víme, že nehorázně lže, že ty potraviny vůbec nejsou špatné, ale naopak potraviny ze zahraničí objednané pro naše království jsou nekvalitní. I u nás vyrábějí některé podniky dvoje potraviny, ty kvalitní, ale na vývoz a ty druhé prostě pro nás.

Ještě chcete tuto vládu? Já rozhodně ne!

Petr Šimůnek
1.místopředseda ÚV KSČM
kandidát pro volby do PSP ČR za KSČM

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama