Petr Souček

  • JM-ND
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,69. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.06.2018 17:45:20

Podél chystaného úseku 511 Pražského okruhu budou pásy zeleně

Podél chystaného úseku 511 Pražského okruhu budou pásy zeleně

Pražský magistrát nechá podél plánovaného úseku Pražského okruhu mezi dálnicemi D1 a D11 vybudovat zalesněné pruhy, které zmírní hluk pro okolní obyvatele.

Záměr včera schválili pražští radní. Investorem vysazování zeleně by mělo být hlavní město. Okruh staví prostřednictvím Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) stát. Kdy stavba začne, zatím není jasné. 

Účelem opatření je lepší začlenění silni­ce do krajiny. Pásy mají rovněž přispět ke snazší přístupnosti a prostupnosti prostoru pro pěší a cyklisty a ke zlepše­ní situace ohledně hluku a zplodin. Za­lesněné zelené pásy by měly být široké od 50 do 350 metrů. Celkově mají zabí­rat plochu o rozloze 320 hektarů. 

Dostavbou Pražského okruhu se zabý­vá pracovní skupina složená mimo jiné ze zástupců města a ŘSD. Stát v minu­losti vyřadil dostavbu 511 ze seznamu prioritních staveb, takže musela znovu projít řízením EIA, které posuzuje vliv stavby na životní prostředí. Kladný posudek stavba získala koncem loň­ského roku. 

Chybějící okruh způsobuje komplika­ce obyvatelům Prahy, například Jižního Města nebo Spořilova, kudy kamiony objíždějí nevybudovaný úsek okruhu. Plánovaný úsek 511 měří přes 12 ki­lometrů a jsou na něm plánovány čty­ři mimoúrovňové křižovatky. Součástí stavby, která propojí obě dálnice, jsou rovněž dva tunely. Celý Pražský okruh měří asi 80 kilometrů, nyní je v provozu zhruba polovina. 

za Stop kamionům – Iniciativu za dostavbu Pražského okruhu Ing. Petr Souček a Petr Sýkora 

facebook.com/stopkamionum 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama