ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.02.2010 15:22:39

ČSSD účelově využívá odbory k předvolebnímu boji

ČSSD účelově využívá odbory k předvolebnímu boji

Dnešní společná tisková konference ČSSD a odborových svazů v dopravě budí podle ODS vážné podezření, že jde od samého počátku o stávku politickou a součást předvolebního boje sociálních demokratů.

"Vzájemné poplácávání se po ramenou mezi Jiřím Paroubkem a odboráři bije do očí. Pokládáme za naprosto nepřijatelné a nemravné, pokud sociální demokracie obětuje sociální smír v České republice v zájmu svého volebního úspěchu," řekl na tiskové konferenci předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

Odbory by neměly být podle Tluchoře lokajem ČSSD. Jejich politizace je nebezpečná. V době ekonomické krize představuje jakákoliv stávka jedné skupiny obyvatel reálné poškození celé české ekonomiky, podnikatelů i občanů, tvrdí šéf poslaneckého klubu.

"Není zároveň pravda, že ODS s odboráři odmítala jednat, jak zaznělo na tiskové konferenci. Společného jednání se šéfem odborářů Lubošem Pomajbíkem, premiérem Janem Fischerem, ministrem financí Eduardem Janotou, sociálnědemokratickým poslancem Bohuslavem Sobotkou se totiž zúčastnil také poslanec ODS Michal Doktor. Následně jsem s odbory jednal i já," dodal Tluchoř.

Poslanec ODS Michal Doktor také zdůraznil, že na podzim koalice ČSSD s KSČM hlasovala pro sporný návrh zdanění náhrad. Nyní však levice v předvolebním období populisticky mění názor a chce vše vracet zpět.

Občanští demokraté na schůzce s premiérem Janem Fischerem jednoznačně premiérovi slíbili, že 10. března ODS umožní projednání bezproblémových návrhů, které do Sněmovny přinese vláda a které odstraní ze zákona sporný paragraf.

ODS je také připravena okamžitě jednat, ale nenechá se vydírat. Nedovede si také představit, že by se takové jednání mohlo odehrávat pod hrozbou stávky. "Vydírání jako způsob politického boje nebo lobbingu odmítáme. ČSSD se bojí populární vlády a zneužívá odborů k útoku na premiéra Fischera. Obstrukce žádným způsobem neovlivňují řešení tohoto problému. Což potvrdila i ČSSD tím, že požaduje vládní návrh zákona," dodal Tluchoř.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama