ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.02.2010 10:34:04

Impulsy Václava Moravce

Impulsy Václava Moravce

Moderátor (Václav Moravec): Hned tři mimořádné schůze čekají v tomto týdnu Poslaneckou sněmovnu. Od středy každý den jedna.

Moderátor (Václav Moravec):
Mimořádnou schůzi na středu nechali svolat lidovci s podporou sociálních demokratů. Chtějí probrat návrh na zvýšení mateřské. Poslanecká sněmovna je přitom už několik týdnů zablokovaná kvůli obstrukcím pravice, což kritizují sociální demokraté.

Záznam Jiřího Paroubka:
ODS jak se ukazuje, tak je schopná obstruovat cokoliv, takže myslím si, že oni úplně zablokovali činnost a chod Sněmovny.

Moderátor (Václav Moravec):
Zaznamenalo Rádio Impuls na začátku února slova šéfa sociálních demokratů Jiřího Paroubka. Nejen o třech mimořádných schůzích Poslanecké sněmovny v tomto týdnu bude řeč v následujících minutách. Hostem dnešních Impulsů je předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř. Vítejte po čase v Rádiu Impuls, hezký dobrý večer.

Host (Petr Tluchoř):
Krásný večer.

Moderátor (Václav Moravec):
Připomínám, že i dnešní Impulsy jsme připravili díky vám, našim posluchačům. Své dotazy jste v průběhu dne psali a posílali ve formě sms na číslo 774 999 888, ale pokud máte ještě teď jakoukoliv otázku na předsedu poslaneckého klubu ODS Petra Tluchoře, stačí, když ji pošlete k nám sem do Rádia Impuls. Číslo pro vaše otázky je 774 999 888. Pane předsedo, probrala už Občanská demokratická strana strategii na ty tři svolané mimořádné schůze, které se mají konat od středy?

Host (Petr Tluchoř):
Tak nepochybně Občanská demokratická strana strategie probírá neustále, grémium se schází pravidelně dvakrát týdně, ale do té schůze první, která bude ve středu, se ještě jednou minimálně sejde a poslanecký klub ve středu ráno bude mít to závěrečné stanovisko.

Moderátor (Václav Moravec):
Když se podíváme na program těch tří mimořádných schůzí, které jsou na tento týden svolané, začíná se ve středu a začíná se lidoveckým návrhem na zvýšení mateřské. Předpokládám, že tady budete hlasovat proti programu schůze.

Host (Petr Tluchoř):
Ano, my budeme hlasovat proti programu schůze, tedy pokud se tak rozhodne klub, ale já to tak předpokládám. Budeme hlasovat proti programu schůze, přestože jsme na problém s mateřskou upozorňovali při vzniku toho takzvaného Janotova balíčku, my jsme s tím úplně nesouhlasili, nicméně platí to, co u občanských demokratů už asi u jediných platí vytrvale a to je to, že držíme slovo. My jsme se dohodli na Janotově balíčku jako celku a proto držíme jednotlivé jeho součásti. Není to u nás tak jako u Jiřího Paroubka, který mění své názory rychleji, než se dvakrát otočí kolotoč.

Moderátor (Václav Moravec):
To je ona středeční schůze, pak bude čtvrtek. Na té čtvrteční mimořádné schůzi, to je 73., jak se teď dívám do programu, tak jsou krom jiného zákony zamítnuté Senátem, zákon o krajském referendu a o změně některých zákonů, ale pak také zdravotnické poplatky, neustále se opakující téma. Předpokládám, že také budete hlasovat proti programu této schůze?

Host (Petr Tluchoř):
Já se domnívám, a to tady asi zazní poprvé, já se domnívám, že hlasovat o tomto programu vůbec není možné. Sociální demokraté a pan předseda Vlček bohužel bez konzultace zřejmě s odborníky svolal tuto schůzi a přehlédl ustanovení jednacího řádu Poslanecké sněmovny, který mluví o tom, že na schůzi, která je svolaná na podpisy poslanců, není možné projednávat zákony vrácené Senátem nebo prezidentem…

Moderátor (Václav Moravec):
To jste si konzultovali se svými právníky, to znamená, že svolání té schůze na čtvrtek je podle ODS neplatné.

Host (Petr Tluchoř):
Podle mě a podle ODS je tento krok velmi problematický, protože celé paragrafy, které se týkají vrácených zákonů Senátem a prezidentem, to znamená vůbec ta procedura, jak se o těch věcech má hlasovat, se u schůzí, které se svolávají na podpis poslanců, neuplatní, to znamená, není takové body možno projednat. A bojíme se, že všechny ostatní body, které na té schůzi by byly případně zařazeny, tak by z tohoto důvodu mohly být nebo mohlo být jejich projednání zpochybněno. Čili …

Moderátor (Václav Moravec):
Není, promiňte, ale v té souvislosti škoda, že když se dívám na pořad té čtvrteční mimořádné schůze, takže tam je například návrh poslanců Sobotky, Tejce a Ondřeje Lišky na vydání zákona o zrušení listinných akcií na majitele, to jsou tedy ty body nebo je to jeden z bodů, který vám se líbí, to znamená zrušení anonymních akcií.

Host (Petr Tluchoř):
To jste asi nedostatečně sledoval průběh projednávání tohoto bodu v prvním čtení. My si myslíme a jsme přesvědčeni o tom, že má být omezen přístup nebo přímo zakázán přístup firem, které jsou nebo akciových společností, které, jejichž akcie zní na doručitele, že má být zakázán jejich přístup k veřejným penězům, k veřejným zakázkám. Jejich existenci jako takovou nezpochybňujeme, mimochodem v Čechách je to opravdu velké množství těch akciových společností a nevíme, proč máme říkat dvěma soukromým subjektům mezi sebou fungujícím, že nesmějí mít tu či onu formu. My pouze říkáme, že nechceme, aby tyto akciové společnosti měly šanci se ucházet o veřejné zakázky. Čili ne zákaz, tak jak to předjímá tento návrh, ne zákaz těch společností jako celku, ale omezení jejich přístupu k veřejným penězům. Ale to není náš problém…

Moderátor (Václav Moravec):
Vy jasně říkáte, se čtvrteční schůzí máte problém, že je svolaná neplatně.

Host (Petr Tluchoř):
Ta schůze je velký problém jako celek a každý bod, který by byl projednán a schválen na takové schůzi, která má nějaký problém při svém svolání, může být následně problematizován. Sociální demokraté to uznali například minulý pátek, kdy se snažili předřadit třetí čtení před druhá čtení tím pevným zařazením a sami to uznali a upustili od toho. Já předpokládám, že tohle je opět drobná chybička, která se jim do toho vloudila a že budou muset přiznat to samé, protože každý bod, který by byl takto projednán, tak by mohl v budoucnosti být zpochybněn a když se podíváte na ten program, tak tam jsou ještě závažnější body než listinné akcie.

Moderátor (Václav Moravec):
Ta poslední schůze, která by se měla konat nebo která je svolána na tento týden, tak je schůze páteční. Tam jsou především komunistické návrhy, změna zákoníku práce, pak také změna zákona o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění, tedy zrušení stropů na všeobecné zdravotní pojištění. Tam je, předpokládám, také jasné, že budete hlasovat proti programu této schůze?

Host (Petr Tluchoř):
Nepochybně budeme hlasovat proti programu té schůze a uděláme všechno pro to, aby ty zákony, mimochodem první, když popisujete ten název, tak to možná tak není jasné, ale ten první v tom pořadí je zákon, který ruší kadenční dobu u nemocenské a to je věc, která absolutně jednoznačně funguje a ušetřila v tom systému velké množství peněz a ušetřila je pro ty opravdu nemocné, ne pro ty, kteří potřebují jen něco krátkodobě vyřídit a proto si berou neschopenku.

Moderátor (Václav Moravec):
Teď známe podrobně postoj ODS k těm třem mimořádným schůzím, které jsou…

Host (Petr Tluchoř):
Nepochybně se tomu postoji bude věnovat poslanecký klub a tu detailní taktiku budeme ladit ještě ve středu ráno.

Moderátor (Václav Moravec):
Máte ale promyšlené v případě, že byste chtěli obstruovat, i když u těch mimořádných schůzí to asi není nebo je to tak problematické a liší se obstrukce u řádné schůze a u mimořádné?

Host (Petr Tluchoř):
Liší se pouze v tom možná, že na mimořádné schůzi nelze navrhovat změny programu, což pan kolega Prosek například velmi půvabně, myslím, udělal na té minulé schůzi, ale…

Moderátor (Václav Moravec):
Ano, že chtěl všechno vyškrtnout a teď tam četl, co všechno chce vyškrtnout.

Host (Petr Tluchoř):
Nicméně kreativita, to je, myslím, téma současného věku a té se meze jistě nekladou.

Moderátor (Václav Moravec):
Naposledy poslanci dolní parlamentní komory schůzovali 12. února, když během chvíle zrušili jednu řádnou lednovou schůzi a tři mimořádné. Připomeňme si, jaká slova tehdy pronesl šéf Sněmovny Miloslav Vlček:

Záznam Miloslava Vlčka:
Politické grémium se shodlo na tom, že tedy ze 67. schůze vypustíme všechny body, ukončíme tuhle schůzi, 68. schůzi otevřeme, vypustíme všechny body, ukončíme tuhle schůzi, totéž 70. a 71.

Moderátor (Václav Moravec):
Konstatoval 12. února při zrušení hned čtyř sněmovních schůzí šéf dolní parlamentní komory z ČSSD Miloslav Vlček. Co námitka pro šéfa poslaneckého klubu ODS Petra Tluchoře, hosta dnešních Impulsů, že se kvůli blokování Sněmovny nepodaří projednat vládní návrhy, protože o tom bude chtít mluvit zítra se šéfy politických stran, zastoupených ve Sněmovně, premiér Jan Fischer?

Host (Petr Tluchoř):
Ano, ta námitka zcela platí a je zcela relevantní. Já chci připomenout, že Fischerova vláda vznikla na dohodě nejen o ustavení té vlády a řekněme o rozdělení jednotlivých nominací, ale také na dohodě, že Poslanecká sněmovna do voleb, v té době tedy předčasných, ale do voleb do Poslanecké sněmovny bude rozhodovat pouze o věcech, na kterých je širší politická shoda. Tuhletu dohodu stejně jako všechny ostatní dohody v posledním období pan předseda Paroubek zapomněl nebo zavrhl a proto jsme situaci, kdy se vede kampaň do sněmovny na sněmovně nebo v sále Poslanecké sněmovny a my nadále ale tu dohodu držíme. My ve chvíli. . .

Moderátor (Václav Moravec):
Když tedy se Janu Fischerovi podaří u sociálních demokratů, což vy si myslíte, že se mu asi nepodaří, projednat, aby na ty schůze šly pouze vládní návrhy, tak vy byste takový program schůze podpořili.

Host (Petr Tluchoř):
Nepochybně. My, nám by dokonce i stačilo, kdyby ty vládní návrhy byly zařazeny v nějakém normálním, rozumném bloku a nebyly jim předřazovány ty předvolební populistické dárečky komunistů a socialistů.

Moderátor (Václav Moravec):
Nebylo by dobré tedy svolat jenom mimořádnou schůzi o vládních návrzích?

Host (Petr Tluchoř):
Tak my čekáme na zítřejší debatu s předsedou vlády, kterou jsme mimochodem vyvolali my nebo my jsme ji jako první vyzvali a bude-li tam možnost nějaké dohody, tak považujeme za nejrozumnější a nejvhodnější, aby projednávání těch vládních návrhů proběhlo na té řádné schůzi, která nás čeká, aby socialisté alespoň proboha, dva, tři dny se nesnažili předřazovat tomu své předvolební taškařice a své předvolební dárky a . . .

Moderátor (Václav Moravec):
Promiňte, ale pane předsedo, když ta dohoda nebude, tak přece. . .

Host (Petr Tluchoř):
Já to dořeknu. . .

Moderátor (Václav Moravec):
Tak přece je možné svolat. . .

Host (Petr Tluchoř):
Když dovolíte, omlouvám se, jestli mluvím dlouho, ale doufám, že nedělali jsme to napřed, tak jako když Jiří Paroubek říká, chceme dohodu o nezadlužování a zároveň předkládá věci, které okamžitě vedou k zadlužování, tak my jsme nechtěli předjímat a věříme v tu dohodu, která u premiéra může zítra nastat. Bude-li tedy prostor pro to na řádné schůzi projednat vládní návrhy zákonů, my zítra jdeme na to jednání s podporou, jak zařazení těch bodů, tak i projednání, tak ve valné většině i jejich schvalování, pokud by sociální demokraté nadále blokovali jednání sněmovny tím, že těmto vládním důležitým návrhům zákonů budou předřazovat body svoje, třinácté důchody. . .

Moderátor (Václav Moravec):
Jako třinácté důchody. . .

Host (Petr Tluchoř):
A podobné věci, tak potom samozřejmě nezbývá nic jiného, než tomu bránit, takové jednání neumožnit a pak a my jsme to avizovali, jsme připraveni po dohodě s předsedou vlády své podpisy dát pod svolání mimořádné schůze, která bude obsahovat pouze ty vládní návrhy.

Moderátor (Václav Moravec):
Chápu-li to tedy správně, když nedojde v úterý k dohodě, občanští demokraté dají podpisy a nechají svolat mimořádnou schůzi pouze o vládních návrzích.

Host (Petr Tluchoř):
Ano, je to přesně tak.

Moderátor (Václav Moravec):
Pane předsedo, věc která je ale také podstatná v souvislosti s chodem státu, tak v úterý se mají odboráři rozhodnout, zda vyhlásí časově neomezenou stávku právě kvůli zdaňování a zvýšení daně z přidané hodnoty na zaměstnanecké výhody. Často jsou zmiňovány ony režijní jízdenky pro železničáře, co když ony obstrukce spustí to, že budou stávkovat odboráři?

Host (Petr Tluchoř):
Ne, odmítám, že takovou věc spustí obstrukce. Tady bylo přijato nějaké řešení, které existuje, my jsme několikrát avizovali, že jsme připraveni se o tom bavit, protože obecně si myslíme, že všechny výjimky z daňového systému jsou chybně nebo velká většina těch výjimek a že daňový systém by si zasloužil velké škrty na straně těch výjimek a raději nízké daně a bez výjimek než, než výjimky pro každého, tak bez ohledu na to jsme připraveni k debatě v řešení tohoto problému, ale bohužel. . .

Moderátor (Václav Moravec):
K debatě nebo k řešení, to znamená, myslíte si, že je správné, že ty zaměstnanecké výhody jsou daněny tou daní z přidané hodnoty?

Host (Petr Tluchoř):
Já si myslím, že je správné, když ten daňový systém má minimum výjimek, nejsem schopen teď říct, jestli tohle je výjimka, která v tom systému jaksi k dnešnímu dni své místo zaslouží, spíš bych řekl, že ne, ale nutno se vrátit zpátky a říct to, co jsem říkal před chvílí. Na projednání těchhle těch věcí a my jsme avizovali, že jsme připraveni to projednat, k projednání nedošlo jenom kvůli tomu, že socialisté v koalici s komunisty předsouvali každému podobnému vládnímu návrhu, kde by o tom mohla být řeč, a těch chtěla několik. . .

Moderátor (Václav Moravec):
Zeptám se tedy jinak. . .

Host (Petr Tluchoř):
Předsouvají svoje předvolební body.

Moderátor (Václav Moravec):
V případě, že zkrachuje to jednání u premiéra Fischera a vy jste řekl jasné slovo, že pak ODS svolá mimořádnou schůzi pouze s vládními návrhy, tak dali byste k těm vládním návrhům ještě návrh na změnu daně z přidané hodnoty, aby zaměstnanecké výhody byly daněny, respektive daněny tak, jako před 1. lednem letošního roku?

Host (Petr Tluchoř):
Já znovu musím říct, že každá výjimka v tom systému je problematická. . .

Moderátor (Václav Moravec):
Proč neřeknete jasné slovo, zda jste pro zrušení, jak chtějí odbory a nebo ne?

Host (Petr Tluchoř):
My jsme připraveni se o tom bavit, neřeknu tady jasné slovo, tady jsme, já obecně říkám, že jsem proti takovýmto výjimkám všem, ale je otázka, jestli taková věc nemá přijít v nějakém balíku, někdy, někdy s nějakým dalším zjednodušením toho systému, zda takováhle věc má být jednotlivě. Ale říkám, není na to konečné stanovisko, občanští demokraté se o tom budou bavit, jsme připraveni podpořit nebo umožnit projednání takového bodu, ale . . .

Moderátor (Václav Moravec):
Kdyby odbory vyhlásily stávku, tak vám to zjevně kvůli tomu nebude vadit. Když hrozí stávkou, že ji můžou vyhlásit v úterý.

Host (Petr Tluchoř):
Já si myslím, že politici se nemají rozhodovat podle toho, zda za danou věc někdo v tu chvíli stávkuje či demonstruje, má názor toho, kdo stávkuje či demonstruje vzít v potaz při svém rozhodování, ale to rozhodování má být o tom, je-li ta věc správně nebo špatně.

Moderátor (Václav Moravec):
Chápu-li správně vaše slova, nenecháte se stávkou vydírat.

Host (Petr Tluchoř):
Já bych tak silné slovo nepoužil, ale v podstatě máte pravdu.

Moderátor (Václav Moravec):
Připomínám, že hostem dnešních Impulsů je předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř. Aféra pandury. Ta zaměstnává v posledních dnech politiky i novináře, šéf ČSSD Jiří Paroubek tvrdí, že v letech 2005 a 2006, kdy se o nákupu obrněnců pandur rozhodovalo, byla zakázka v plném chodu a dodává.

Záznam Jiřího Paroubka:
Já jsem neviděl žádné relevantní důkazy o tom, že tato zakázka by byla nějakým způsobem zfixovaná. Já jsem s tím neměl nic společného, to, že ta cena jednoho vozidla byla o třetinu podražená, to už je věc, na kterou se musíte ptát někoho jiného.

Moderátor (Václav Moravec):
Slova předsedy ČSSD Jiřího Paroubka. Byli to sociální demokraté, kteří před několika týdny zařadili na schůzi Poslanecké sněmovny jednání o aféře Gripen a korupci při nákupu Gripenů. Ano, přesně tak, pane předsedo. A je to na tom, aby sněmovna probírala i tuto aféru, když srovnáte pandury a Gripeny?

Host (Petr Tluchoř):
Jistě je to možné, je to téma, které, jak jste říkali, zaměstnává dnes média, já netuším, jaký je reálný základ tohoto problému. Já pouze vzpomínám na tu dobu, kdy už jsem byl v Poslanecké sněmovně, ale jako řadový poslanec tuším nebo možná, možná místopředseda podvýboru, kdy ještě po volbách v roce 2006, kdy evidentně vláda Jiřího Paroubka už neměla žádnou politickou podporu, žádnou politickou legitimitu, tak v té době ministr Kühnl podepsal tu smlouvu, která se občanským demokratům v té době zdála velmi nevýhodná a velmi intenzivně proti ní občanští demokraté protestovali. To, že . . .

Moderátor (Václav Moravec):
Vy jste jí pak nicméně řekněme obnovili, i když došlo ke snížení počtu pandurů, tak byla ona smlouva změněná, ale . . .

Host (Petr Tluchoř):
To byla, byla. . .

Moderátor (Václav Moravec):
Ale nebyla vypovězena.

Host (Petr Tluchoř):
Byla výrazně snížena tak, aby nebylo možno ze strany dodavatele uplatňovat nějaké výrazné sankce. Čili v rámci možností, které ta smlouva umožňovala, tak aby Česká republika nebyla postižena velkými sankcemi a zůstala bez té techniky, tak ta smlouva byla zmenšena na co nejmenší úroveň. Stejný případ jako nyní s vakcinací proti prasečí chřipce, kdy se ukázalo, že ten rozsah zřejmě nebude tak silný, tak se vláda, Ministerstvo zdravotnictví snaží v rámci možností, které ta smlouva dává, ten objem snížit na nejmenší možnou úroveň, ale prostě nejde to na nulu.

Moderátor (Václav Moravec):
Měla by se Sněmovna zabývat nákupem těch Pandurů nebo myslíte, že by to byl zbytečný tyátr?

Host (Petr Tluchoř):
Tak já nevím, jestli je schopna Sněmovna v tuhletu chvíli otevřít, odhalit něco nového, jsou-li nějaké další důkazy, nějaké další indicie, tak nepochybně ten prostor možný je, debatovat o tom ve Sněmovně. Bojím se, že to ale bude pouze další kolo předvolební nějaké šarády. Já bych hodně stál o to, aby ta předvolební kampaň ve Sněmovně pomalu končila, abychom se v tom omezeném čase, který máme k dispozici, věnovali pár věcem, na které česká země opravdu čeká a nezanedbávali nebo nepřebíjeli to nějakými hádkami.

Moderátor (Václav Moravec):
Stručně několik dalších dotazů, které přicházejí teď od posluchačů Impulsů na naše číslo 774 999 888. Tak předně vám od jednoho z posluchačů mám popřát vše nejlepší k vašemu dnešnímu svátku, takže blahopřeji od Martina z Čáslavi tímto.

Host (Petr Tluchoř):
Děkuji pěkně, byť svátek slavím na Petra a Pavla v červnu, tak svátků a oslav není nikdy dost a…

Moderátor (Václav Moravec):
Takže slavíte i ten únorový?

Host (Petr Tluchoř):
Já těch, ty únorové oslavy vidím velmi problematicky, protože tam je v tom únoru několik okamžiků, které si nezasluhují příliš oslav, ale je, myslím, jméno Petr jedno z těch výsadních, které má dva svátky.

Moderátor (Václav Moravec):
A Martin se vás ptá, takže částečně jste přijal i nepřijal jeho gratulaci k dnešnímu svátku.

Host (Petr Tluchoř):
Ale děkuji.

Moderátor (Václav Moravec):
Chtěl bych se Petra Tluchoře zeptat, jak dlouho to utahování opasků lidé vydrží a neměli by poslanci začít sami u sebe?

Host (Petr Tluchoř):
Já, utahování opasků ještě tady nezaznělo a já bych velmi rád, abychom tou těžkou dobou prošli bez nějakých zásadních ztrát. Myslím, že každý, kdo se podívá do Řecka, tak musí vidět, že lhaní o tom, že jsme v pohodě a že žádný problém nás nečeká, může v budoucnosti a to ve velmi blízké budoucnosti znamenat problém naprosto katastrofální. A pak to můžou být třetinové, poloviční škrty důchodů a podobných věcí, čili já myslím, že je potřeba si říct, že nejsme v pohodě.

Moderátor (Václav Moravec):
A u toho, že vy byste měli začít sami u sebe jako poslanci, tak Mirek z Rosic ještě dodává k té otázce, za to, za co berete plat, pane Tluchoři, když za vámi není žádný výsledek vaší práce? Tedy narážka na jednání Sněmovny. Přemýšleli jste jako občanští demokraté o tom, že byste se vzdali platů, když sice Sněmovna jedná, ale zároveň zákony neschvaluje, protože je v obstrukci?

Host (Petr Tluchoř):
Poslanci nejsou placeni od zákona, to je, myslím, velká chyba. Já pokud bych mohl stanovovat nějaké parametry, podle kterých by poslanci byli placeni, tak bych spíš vypisoval prémie na to, když se podaří nějaký zákon zrušit.

Moderátor (Václav Moravec):
Ano, to se vám zatím nedaří.

Host (Petr Tluchoř):
Alespoň se nám daří ty špatné nepřijímat a já …

Moderátor (Václav Moravec):
Nepřemýšleli jste, že by pro veřejnost to bylo dobré, kdybyste se vzdali teď platů jako poslanci, protože je Sněmovna v obstrukci?

Host (Petr Tluchoř):
Já si myslím, že by to mohlo být pro některé bulvární noviny zajímavé pro tvorbu titulků, ale myslím, že kdo se nad tím racionálně zamyslí, tak ví, že poslanecká práce netkví pouze v přijímání nových a nových zákonů. Já chci zdůraznit a znovu se vrátit k tomu, co jsme již říkali. Pokud se nám podařilo zabránit přijetí zákonů, které navrhovala Sociální demokracie v koalici s komunisty na té minulé schůzi, tak jsme ušetřili každému z občanů šest tisíc korun. Já si myslím, že to je dobře odvedená práce a že to je věc, která je v pořádku.

Moderátor (Václav Moravec):
Říká předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř, který byl hostem dnešních Impulsů. Děkuji za rozhovor a těším se někdy příště na shledanou.

Host (Petr Tluchoř):
Také děkuji a přeji krásný večer.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama