ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.10.2010 10:49:14

ODS i německá CSU říká jasné ne evropské dani

ODS i německá CSU říká jasné ne evropské dani

Petr Tluchoř jednal s šéfem poslanců za CSU v německém Bundestagu.

Na nutnosti posílit spolupráci na parlamentní úrovni v otázkách evropské hospodářské politiky se dnes shodli zástupci poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř a předseda výboru pro evropské záležitosti Jan Bauer s předsedou zemské skupiny CSU v německém Bundestagu Hans Peterem Friedrichem. Během více než hodinové diskuze se hovořilo mimo jiné o budoucím financování Evropské unie a úvahách o zřízení společné evropské daně. Zástupci české strany v této souvislosti tlumočili stanovisko ODS, která úvahy o vlastních finančních zdrojích EU formou zdanění dlouhodobě odmítá a trvá na tom, aby oblast daní byla i nadále výlučně národní záležitostí.

"Také CSU říká evropské dani jasné ne. Očekáváme ale, že tlak na její zavedení se v souvislosti s debatou o finančním rámci EU na období 2014-2020 bude zvyšovat," uvedl v té souvislosti Hans Peter Friedrich.

Předmětem debaty byly i dílčí témata bilaterálních vztahů Česka a Německa. Petr Tluchoř upozornil například na problematické kontroly českých řidičů na společných hranicích. "Uvítám, pokud budeme ve vzájemných vztazích pomáhat obrušovat i dílčí problémy, jako jsou například hraniční kontroly českých řidičů prováděné na českoněmeckých hranicích. Mohu sice chápat věcné důvody, které německou stranu k jejich provádění vedou, naše veřejnost je ale vnímá velmi negativně. Obdobné kroky nepřispívají k vzájemnému porozumění a mohou zatěžovat vzájemné vztahy obou zemí."
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama