ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.02.2011 14:33:00

Odmítám politické tlaky na rozhodování managementu nemocnic

Odmítám politické tlaky na rozhodování managementu nemocnic

Stanovisko k aktuálně zveřejněným požadavkům místní organizace LOK ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady

Zásadně odmítám požadavky, které dnes vznesla jménem MUDr. Volemana místní organizace LOK ve Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Za nepřijatelnou považuji také výhružku, že pokud FNKV nepřijme zpět všechny lékaře, setrvají ve výpovědi lékaři i v dalších nemocnicích v Praze a dalších regionech ČR.

Jedná se o jednoznačné porušení memoranda uzavřeného mezi zástupci LOK a ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem. I nadále trvám na tom, že o návratu konkrétních lékařů může rozhodnout v každém individuálním případu pouze vedení nemocnic. Odmítám politické tlaky na rozhodování managementu.

Dohodu mezi odboráři a ministrem Hegerem jsem s ohledem na hrozící krizovou situaci přes značné výhrady akceptoval. Další dodatečné ultimativní požadavky zástupců LOKu ale považuji za naprosto nepřijatelné.

Petr Tluchoř, předseda OS Praha-východ a předseda poslaneckého klubu PČR

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama