ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.02.2010 20:20:38

Odpovědnost stojí ve sněmovně proti zadlužování

Odpovědnost stojí ve sněmovně proti zadlužování

Občanští demokraté dnes vyzvali ve sněmovně odpovědné politické strany, aby se společně postavily proti zadlužování.

Odpovědnost má podle ODS zvítězit nad destrukcí. Odpovědní politici mají společně zabránit demokratickým způsobem všem zákonům, které navyšují výdaje státu a ničí úspory.

"Vyzýváme i ostatní menší demokratické strany, zejména TOP 09, aby nás podpořily v odpovědném přístupu a obraně před dalším zadlužováním," řekl dnes ve sněmovně předseda poslaneckého klubu ODS Petr Tluchoř.

Levice v současnosti usiluje o zvýšení letošního deficitu o dalších 20 miliard korun. Proti takovým návrhům, které prokazatelně zadlužují každého občana, stojí nejen ODS, ale také prezident, předseda vlády a ministr financí. Odpovědní tak stojí proti rozhazovačné koalici ve sněmovně v čele s ČSSD, která chce za veřejné prostředky populisticky uplácet své voliče.

"Náš současný postup ve sněmovně, kdy diskutujeme o každém zákonu, je jediná legitimní, demokratická a odpovědná obrana před dalším zadlužováním země. Ať už to pojmenujete jakkoli, třeba i jako obstrukci, je to pozitivní aktivita, která chrání stát a lidi před prokazatelně škodlivými návrhy levice," dodal šéf poslaneckého klubu ODS.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama