ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.05.2010 15:50:00

V předvolební taškařici ČSSD asistovat nebudeme

V předvolební taškařici ČSSD asistovat nebudeme

Řeč na 79. schůzi PSP ČR, 18. 5. 2010.

Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, já v tuto chvíli zde vystoupím - předpokládám - naposledy pro tuto chvíli.

Občanská demokratická strana dnes umožnila hladký průběh té části schůze, která se týkala zákonů vrácených prezidentem a Senátem tak, aby mohl být před volbami řádně dokončený legislativní proces.

Je zcela evidentní, že to k čemu přicházíme teď, je pouhý předvolební mítink sociální demokracie, kterému my nechceme asistovat. Klub občanských demokratů se rozhodl, že tento mítink bude bojkotovat. Nebudeme vystupovat a těšíme se na plejádu sociálně demokratických poslanců, kteří zde budou předvádět své postoje k tomuto Pecinově balíčku - pan Pecina, který kandiduje v Praze jako lídr.

Dámy a pánové, jenom dovolte, abych vám ve stručnosti připomněl pouť tohoto Pecinova balíčku Poslaneckou sněmovnou. Byl přikázán 10.2. řadě nebo několika výborům, z nichž výbor pro bezpečnost - jestli se nemýlím - pod vedením pana poslance Bublana ze sociální demokracie do dnešního dne tento tisk neprojednal. Ústavně právní výbor projednal a doporučil přerušit tento tisk. Rozpočtový výbor pod vedení sociálně demokratického poslance Sobotky nepřijal žádné usnesení.

Rovnou se vyjádřím k dalším dvěma normám, které jsou v tomto předvolebním bloku zařazeny.

Zákon o lobbingu tak zvaný ústavně právní výbor dosud neprojednal a výbor pro bezpečnost pod vedením pana poslance Bublana ze sociální demokracie dodnes rovněž neprojednal.

Novela ústavy, která je zařazena jako třetí v tomto předvolebním mítinku sociální demokracie, byla do Sněmovny předložena 16.10. roku 2007. Od té doby ji neprojednal ani ústavně právní výbor, ani komise pro ústavu pod vedením pana poslance Jičínského, člena sociální demokracie.

Chtěl jsem pouze připomenout, jak vážně to s projednáním a se schválením těchto zákonů sociální demokracie myslí. Občanští demokraté nebudou v této předvolební taškařici sociální demokracii asistovat.

Prosím, dámy a pánové ze sociální demokracie, mikrofon je váš.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama