ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,22. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2010 16:08:11

Za případné zvýšení platů ústavních činitelů ponese odpovědnost ČSSD

Za případné zvýšení platů ústavních činitelů ponese odpovědnost ČSSD

Pokud by se nepodařilo zákon schválit včas, dojde k 1. lednu k rozmrazení platů ústavních činitelů a tím jejich skokovému nárůstu.

Poslanecký klub ODS dnes na tiskovém brífinku spolu s ostatními koaličními kluby vyzval sociální demokracii, aby po schválení zákona o platech ústavních činitelů, které se očekává během zítřejšího dopoledne, neprodleně nechala projít zákon také schvalovacím procesem v Senátu. Pokud by se nepodařilo zákon schválit včas, dojde k 1. lednu k rozmrazení platů ústavních činitelů a tím jejich skokovému nárůstu. Plnou odpovědnost za tento stav ponesou podle předsedy klubu Petra Tluchoře sociální demokraté, kteří vetovali zrychlené projednání zákona.

„Jako koaliční poslanci podporujeme úsporné kroky vlády a považujeme za nezbytné, aby se promítly i do platů ústavních činitelů. Naši snahu projednat zákon snižující platy poslanců, senátorů a dalších ústavních činitelů ve zrychleném režimu ale sociální demokracie vetovala. Pokud nyní ČSSD v Senátu tento zákon včas neschválí, nese plnou odpovědnost za skokové zvýšení platů ústavních činitelů po 1. lednu příštího roku," zdůraznil předseda poslaneckého klubu Petr Tluchoř.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama